Stand van zaken in 1B: Zij vechten tegen degradatie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Stand van zaken in 1B: Zij vechten tegen degradatie
Foto: © photonews

Nu 2017 naar het verleden verwezen is, kunnen we al een eerste duidelijke balans opmaken van wat er nog op het spel staat voor de teams in 1B. Vandaag behandelen we de degradatiekandidaten.

Tubeke

We starten met de twee teams die gedoemd lijken tot de langste strijd op leven en dood. Tubize haalde in de eerste periode slechts tien punten en doet voorlopig met zes op vijf wedstrijden iets beter. Toch staat het nog steeds op een gedeelde laatste plaats.

Het team lijkt voorlopig nog té afhankelijk van de doelpunten van Florent Stévance. Hij zorgde voor maar liefst 9 van de 16 doelpunten die Tubeke nog maar wist te maken.

Westerlo

Westerlo lijkt een stevige kanshebber om twee degradaties na elkaar mee te maken. Hallucinant als je de namen ziet die de ploeg rijk is. Dit is nog maar eens het bewijs dat er in 1B geen zwakke teams zijn.

Bij de Parel van de Kempen zorgt Jens Naessens voor de meeste doelpunten. Het is ook op hem dat er gerekend wordt om de degradatie te vermijden.

Roeselare

Roeselare teerde net als vorig seizoen lang op een degelijke heenronde. Daar eindigden de West-Vlamingen op de vierde plek, vorig seizoen deden ze het met de periodetitel wel een pak beter.

Qua investeringen zag Roeselare zich overvleugeld worden door OH Leuven en Cercle Brugge. De sterke start van Beerschot Wilrijk verraste iedereen. Wat meer zorgen baart is de slechte vorm van de voorbije weken. Met vier op achttien moet er iets veranderen of het wordt nog een zware play-off 3.

Union

Union is dan wel degelijk gestart in de tweede periode, toch wordt het vooral naar onderen kijken voor de Brusselaars. Na een goed seizoen vorig jaar vertrokken immers heel wat sterkhouders.

De start werd helemaal gemist met slechts vier overwinningen op veertien wedstrijden in de eerste periode. Met amper één nederlaag op zes wedstrijden startte de tweede periode goed, maar indien de promotie niet gehaald wordt, wacht normaal gezien play-off 3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties