Overname Beerschot Wilrijk ook met dank aan de fans: "TQB kon degelijk invloed uitoefenen op de beslissing van de club"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Overname Beerschot Wilrijk ook met dank aan de fans: "TQB kon degelijk invloed uitoefenen op de beslissing van de club"
Foto: © jan mees

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

DCA investeert voortaan in Beerschot Wilrijk en zorgt voor lokale verankering bij de Antwerpse traditieclub. De vzw Tene Quod Bene (TQB), die de belangen van de supporters op het hoogste niveau van de club vertegenwoordigt, juicht de intrede van het bouwbedrijf toe.

De vzw Tene Quod Bene (TQB) werd in 2015 opgericht. Afgevaardigde Patrick Campenaerts overlegt frequent met het dagelijks bestuur van de club, en zijn rechtstreekse contacten met de clubbestuurders en de voorzitter. Ook over de potentiële investeerders werd TQB geraadpleegd.

"We kregen daarbij voldoende inzage in documenten en verslagen om ons een mening te vormen over hoe de onderhandelingen verliepen. Dat hierover niets uitlekte bewijst dat het TQB-bestuur de noodzakelijk confidentialiteit respecteerde", laat de vzw in een persmededeling weten.

Verankering van de supportersinspraak

"Nu de deal tussen KFCO Beerschot Wilrijk bekend is gemaakt, kan TQB zeggen dat het als grootste supportersorgaan en enig aanspreekpunt voor het clubbestuur wel degelijk invloed heeft kunnen uitoefenen op de beslissing van de club."

TQB feliciteert DCA met de overname van KFCO Beerschot Wilrijk, en staat er beschikking om mee te werken aan de verdere financiële, sportieve en organisatorische uitbouw van de vereniging. Dit zal altijd gebeuren vanuit de overtuiging dat TQB er is om de belangen van de supporters te dienen. Op korte termijn wordt aan een nieuwe structuur van de club gewerkt, wat zal zich vertalen in een verankering van de supportersinspraak, zeker op het vlak van de identiteit van de club (kleuren, naam, locatie)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties