Ondanks de 4 op 39: vijf redenen waarom Zulte Waregem niet zal degraderen

Ondanks de 4 op 39: vijf redenen waarom Zulte Waregem niet zal degraderen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem pakte voor Nieuwjaar een ongeziene 4 op 39. En toch lijkt er aan de Gaverbeek weinig reden tot paniek te zijn, al wordt Francky Dury wel wat ongeduldig doordat nog niet alle transfers inmiddels binnengehaald zijn. En toch, Essevee is geen degradatiekandidaat.

Geen Europa meer

Om te beginnen: na Nieuwjaar zijn er maar 9 wedstrijden meer van tel. En dat zijn er negen in de Belgische competitie. Het Europese parcours had er flink ingehakt bij de jonge kern van Essevee en dat heeft punten gekost.

Enkel tegen Moeskroen werd - met de hakken over de sloot - gewonnen na een Europese wedstrijd, de vijf andere Europese wedstrijden kenden een minder vervolg in de Jupiler Pro League. Dat die extra belasting nu weg is, is een goede zaak.

Rust in de gelederen

Bij de meeste andere ploegen in de rechterkolom is er ondertussen al een nieuwe coach bezig dan aan het begin van het seizoen. Het typeert het Belgische voetbal, waarin er al onrust is na drie nederlagen.

"Met 4 op 39 kan je al twee keer ontslagen zijn", besefte ook Francky Dury. Maar: hij mag blijven zitten en het bestuur blijft gewoon achter hem staan. Dat geeft gemoedsrust, die de stress moet verminderen.

Goed voetbal

Want: Essevee wil het op zijn manier doen. En daar hoort ook goed voetbal bij. "We moeten het op onze manier doen en gaan het ook doen", aldus Dury onlangs nog.

Enkel door de identiteit van Zulte Waregem te behouden kan het team zich redden. Al mag dat natuurlijk niet tot naief gedoe leiden.

Transfers

Met Damien Marcq en Hamdi Harbaoui kwamen er al twee meteen wintertransfers naar Zulte Waregem, terwijl ook Theo Bongonda erg dicht bij een deal met Essevee staat.

Zij moeten voor een extra duwtje in de rug zorgen, want ook KV Mechelen heeft zich bijvoorbeeld enorm versterkt. Eupen daarentegen voorlopig (nog) niet, zij verloren zelfs met Fadlalla een belangrijke speler.

... en ook Derijck

En ook Timothy Derijck is terug, zoals ook Oldrup Jensen uit blessure terug zal keren. Het geeft nog wat extra armslag aan de troepen van Dury.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties