Charleroi spoelt bekerbolwassing in Brugge door met verdiende zege in Henegouwse derby

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Charleroi spoelt bekerbolwassing in Brugge door met verdiende zege in Henegouwse derby
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Charleroi heeft vanavond die zware 5-1 bekernederlaag in Jan Breydel doorgespoeld met een 2-0 zege tegen de Henegouwse streekgenoten van Moeskroen. Door de gouden driepunter komt de ploeg van Felice Mazzu voorlopig tot op acht punten van leider Club Brugge.

Met doelman Penneteau en centrale verdediger Dessoleil kreeg de defensie van 'De Zebra's' alvast een stevige kwaliteitsinjectie en op de flank mocht snelheidsduivel Fall zijn gangetje gaan ten nadele van Dodi Lukebakio. De huurling van Anderlecht zat zelfs niet in de selectie na zijn slappe prestatie tegen Club Brugge.

Moeskroen geloofde volop in puntengewin, maar na enkele kleine prikjes kreeg het voorbij het kwartier een bittere pil te slikken: flankverdediger Jérémy Huyghebaert gleed een lage voorzet nogal schlemielig voorbij zijn eigen doelman Logan Bailly. Een bevrijding voor Charleroi die 0-1 en feestgedruis op Mambourg.



Al vroeg in de tweede helft was het pleit helemaal beslecht: een opvallende Mamadou Fall uit Senegal haalde de trekker over voor de 2-0. Moeskroen had geen antwoord meer in huis, vooral ook omdat de Mexicaanse draaischijf Omar Govea zijn avondje niet had. 'Les Hurlus' laten een unieke kans liggen om naast STVV op de zesde plaats te komen. Charleroi komt (voorlopig) tot op acht punten van leider Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties