Eén Gentenaar was de absolute uitblinker tegen Club Brugge: "Kan hij het ook elke week? Dat is zijn opgave"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Eén Gentenaar was de absolute uitblinker tegen Club Brugge: "Kan hij het ook elke week? Dat is zijn opgave"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent won zondagmiddag de Slag om Vlaanderen met 2-0. Niet Club Brugge, maar wel de Buffalo's imponeerden op het middenveld.

Uitblinker bij Gent was Birger Verstraete. Het gewezen jeugd-product van blauw-zwart zat overal tussen. Ook Eeddy Snelders was onder de indruk van zijn prestatie. "Het zal hem wel deugd gedaan hebben, Birger Verstraete. Weggestuurd worden bij Club Brugge en dan dé man zijn op het middenveld tegen de club waar hij droomde een vaste waarde te worden. Want ik vond hem, meer dan Kubo of Andrijasevic, de man die maakte dat het middenveld van Club Brugge geen poot aan de grond kreeg", blikt de analist in Het Nieuwsblad terug op de topper.

Het ontbreekt hem aan continuïteit

"Tegen Antwerp werd Hans Vanaken uit de match gehouden door mandekking. Dat deed Verstraete niet, maar hij speelde wel vaak in de zone van Vanaken en zorgde dat die niet uit de verf kwam. Met goeie positiekeuzes, balvastheid én creatieve passes. Verstraete gaf het middenveld een surplus. De vraag is: steeg hij boven zijn niveau uit? Want dat is het probleem bij Verstraete: het ontbreekt hem aan continuïteit."

Snelders vergelijkt Verstraete met een Gentse ploegmaat. "Hij is net als Brecht Dejaegere een speler die kan pieken, zoals tegen Club. Maar ik heb hem ook al vaak te laat zien ­komen bij intercepties of onnodige fouten zien maken. Deze prestatie geeft geen garantie voor de toekomst. Verstraete kan het, maar kan hij het ook elke week? Dat is zijn opgave."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties