Glen De Boeck supportert morgen stiekem beetje voor Club Brugge, maar is dat wel terecht?

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 8 reacties
Glen De Boeck supportert morgen stiekem beetje voor Club Brugge, maar is dat wel terecht?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kortrijk en Genk kijken elkaar vanavond in de ogen voor hun eerste robbertje in de halve finales van de Croky Cup. 'De Kerels' van Glen De Boeck krijgen een uitgelezen kans om een prijs te pakken én een Europees ticket te bemachtigen. De coach beseft dan ook als geen ander wat er op het spel staat.

"Het leeft wel bij supporters en spelers. In principe zit je op twee wedstrijden van Europees voetbal als je ervan uitgaat dat Club kampioen wordt. Als Brugge de bekerfinale haalt, dan voetbalt KVK voor het eerst in zijn bestaan Europees", redeneert De Boeck op de clubwebsite. Punt is echter dat Kortrijk die finale moet winnen om zeker te zijn van een Europees ticket. Het volstaat niet (meer) om verliezend finalist te zijn tegen de latere kampioen.

"De bekerfinale op zich spelen blijft een speciale gebeurtenis voor een speler of trainer. We willen dat heel graag, maar dat zal voor de tegenstander niet anders zijn", stelt de man die Kortrijk reanimeerde.

Nul houden

De 46-jarige KVK-trainer hoopt in eigen huis een goeie uitgangspositie te veroveren: "Ik kies voor dezelfde selectie als tegen Eupen. Wat ik verwacht van de halve finale? Een bekerwedstrijd in twee wedstrijden is altijd speciaal. Er zijn een aantal factoren die in de eerste wedstrijd cruciaal zijn, maar in de eerste plaats moet je toch een goed resultaat neerzetten en dat is de nul houden. We moeten ons spel spelen en niet te veel veranderen. Ik denk dat we moeten voetballen zoals de voorbije weken en hopen dat het beter uitvalt dan zaterdag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties