De (super)kracht van de twaalfde man op Jan Breydel: "Het publiek verandert ons in leeuwen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
De (super)kracht van de twaalfde man op Jan Breydel: "Het publiek verandert ons in leeuwen"
Foto: © photonews

Met 36 op 36 is Club Brugge nog steeds ongeslagen op Jan Breydel. Het is al van 20 december 2015 geleden dat blauw-zwart thuis nog eens op z'n donder kreeg. Geen toeval natuurlijk, dat beseft ook de herboren topschutter Abdoulay Diaby. Die neemt trouwens alleen maar vrede met het allerhoogste.

"De mensen die zeggen dat onze nederlagen tegen Gent en Standard het begin zijn van een negatieve spiraal kennen ons niet goed. We gaan terugslaan en wel heel snel. Het grootste gevaar, dat zijn wijzelf. Dat weten we al sinds het begin van het seizoen. 'No Sweat, No Glory' is geen holle slogan en met de steun van ons publiek, dat ons in echte leeuwen verandert, kunnen we gewoon alles winnen: de titel en ook nog steeds de beker. Ik blijft ervan overtuigd dat we nog steeds finale kunnen bereiken, alles ligt nog open", klinkt het bij de RTBF.

Diaby is één brok zelfvertrouwen, dat mag ook gezien zijn 10 goals: "De kritiek van de buitenwereld laat mij koud. Zo lees ik bijvoorbeeld geen kranten. Ik ken mijn kwaliteiten en gebreken, ik luister enkel naar de raad van mensen die ik vertrouw."

'Specialleke' doen

De Malinese pocketspits heeft het imago van maffe vogel en houdt wel van een zotte stoot: "Als we straks de titel pakken, ga ik iets speciaals doen. Laat mij even nadenken. In een Brugs kanaal duiken? Nooit van mijn leven! Mijn haar blauw verven, dat zie ik wel zitten. Allez vooruit, ik ga voor een blauw kapsel."

En dan een lucratieve transfer? "Ik heb mijn dromen, maar lig nog onder contract in Brugge. Ik heb respect voor de club en de supporters. Ik ben ook realistisch. Niemand weet echter wat de toekomst voor ons in petto heeft. Ik heb in de voorbije mercato al aanbiedingen gekregen, maar het enige dat ik nu wil, is opnieuw kampioen worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties