Francky Dury merkte iets op rond schorsingen: "Waarom is dat anders voor spelers die uit het buitenland komen?"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
Francky Dury merkte iets op rond schorsingen: "Waarom is dat anders voor spelers die uit het buitenland komen?"
Foto: © photonews

Zulte Waregem is aan de opmars naar boven bezig. Ook tegen KV Oostende rekent het daartoe mogelijk op de doelpunten van Hamdi Harbaoui. Die is goed begonnen bij Essevee en scoorde al in elke match dat hij mocht spelen. Francky Dury zag het met lede ogen aan dat hij niet mocht spelen tegen Standard.

Zowel in Mechelen als op de Freethiel van Waasland-Beveren scoorde Hamdi Harbaoui al, goed voor twee doelpunten in evenveel wedstrijden. In eigen huis scoorde hij nog niet, mogelijk zal dat tegen KV Oostende gebeuren.

Tegen Standard mocht Harbaoui niet spelen, omdat de Tunesische aanvaller Achter de Kazerne geel pakte. En dat was meteen zijn vijfde van dit seizoen, na de vier kaarten die hij in 551 minuten voor Anderlecht slikte.

Voor rode kaarten ok, maar dit is toch vreemd

En dat was toch wel wat vreemd: "Iemand die uit het buitenland komt en getransfereerd wordt, die krijgt zijn gele kaarten kwijtgescholden, iemand die binnen België blijft niet. Dat zou eigenlijk niet mogen. Voor rode kaarten is het logisch, voor gele kaarten niet echt", aldus de oefenmeester van Zulte Waregem.

Tegen KV Oostende zal Harbaoui er wél bij zijn en en zijn eerste thuismatch spelen voor Essevee. Die andere aanwinst - Damien Marcq - pakte overigens drie gele kaarten bij Gent voor Nieuwjaar, als hij er nog twee zou slikken de komende weken moet ook hij het strafbankje op.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties