Analisten zien "Kroniek van een aangekondigde degradatie", maar hopen nog: "Je mag er niet aan denken, alleen al voor die fans"

Analisten zien "Kroniek van een aangekondigde degradatie", maar hopen nog: "Je mag er niet aan denken, alleen al voor die fans"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen zit in de hoek waar de klappen vallen en dan gaat alles al eens tegen. Met nog zes speeldagen voor de boeg voor de Kakkers wordt het steeds moeilijker om de redding nog te verwezenlijken. De analisten zien het dan ook bijzonder helder allemaal.

"Het is de kroniek van een aangekondigde degradatie. Ploegen die meermaals van coach wisselen, daar gaat het vaak ook echt slecht mee in de eindafrekening", besefte Eric Goens bij Play Sports. "Als ze verliezen van Eupen is het over en out, sowieso. Van Wijk heeft de voorbije jaren wel laten zien dat hij iets kan neerzetten waarvan velen denken dat het mission impossible is."

"Bang om je heen kijken is het stilaan", pikt Geert De Vlieger in. "Eupen heeft een flow te pakken en dat heeft KV Mechelen absoluut totaal niet. Een moeilijk programma? Eens je daar staat, is elke wedstrijd moeilijk."

Voor die supporters zou ik als speler het vuur uit mijn schoenen lopen

“De club bestaat nog dankzij zijn supporters, na het failliet vijftien jaar geleden. Het is leuk om te zien dat fans zo kunnen reageren. Dit lijkt heel moeilijk om zo te reageren, maar voor die supporters zou ik als speler het vuur uit mijn schoenen lopen", ging De Vlieger verder.

Gelukkig zijn er nog de supporters, die een voorbeeld zijn van hoe het ook anders kan in tijden van crisis: "Je mag er niet aan denken dat ze zouden verdwijnen uit eerste klasse, het is een traditieclub en ze hebben fantastische supporters", aldus Goens nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties