Standard blonk uit door afwezigheid in klassement Gouden Schoen, maar de toekomst oogt rooskleurig

Clint Vens
| 5 reacties
Standard blonk uit door afwezigheid in klassement Gouden Schoen, maar de toekomst oogt rooskleurig

Volg Standard nu via WhatsApp!

Het was even zoeken naar de eerste Standard-speler in het klassement van de Gouden Schoen. Paul-José Mpoku had die twijfelachtige eer met een teleurstellende 20ste plaats. Een kleine blamage toch voor de grote traditierijke club uit Luik.

Het demonstreert het miserabele seizoen 2016-2017 van Standard. In de reguliere competitie eindigden de Luikenaars op een negende plaats. In play-off 2 konden de Rouches zich niet meer opladen en werden ze uiteindelijk vierde in hun poule. Onrechtstreeks gevolg? Geen enkele Standard-speler kwam nog maar in de buurt van de top van het klassement woensdagavond.

Toch mag het team van coach Sa Pinto hoop koesteren voor volgend jaar. Standard begon dan wel aarzelend aan het seizoen, maar lijkt intussen wel het goeie ritme te pakken te hebben. Er zijn ook weer enkele spelers in een rood-wit truitje waarvoor de Luikse supporter terug naar het stadion gaat. 

Luikse balgoochelaars

Met Paul-José Mpoku, Mehdi Carcela en Edmilson Junior heeft Standard enkele artiesten in huis. Als ze dat technisch vernuft nu nog koppelen aan efficiëntie, kunnen ze volgend jaar ongetwijfeld een woordje meespreken in het klassement van de Gouden Schoen.

Marin

Ook Orlando Sa is een gesel voor elke verdediging en staat garant voor doelpunten. De grootste kanshebber voor een eventuele Gouden Schoen is ongetwijfeld Razvan Marin. De Roemeense box-to-box ontpopte zich de laatste weken met zijn passing, overzicht en infiltratievermogen tot dé motor van Standard. Bovendien dikte hij ook zijn statistieken aan met 6 goals en 7 assists in competitie én beker.

Indien deze spelers hun huidige vormpeil verder kunnen doortrekken, zal het klassement van het gala van de Gouden Schoen van volgend jaar, ongetwijfeld een stuk roder kleuren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties