Lombaerts scherp voor Coucke: "Mogen we nu winnen van Anderlecht?"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties

Lombaerts voelt zich in de steek gelaten door Coucke

Lombaerts scherp voor Coucke: "Mogen we nu winnen van Anderlecht?"
Foto: © photonews

Na het vertrek van Siani is Lombaerts de nieuwe kapitein. Hij moet de Kustboys doorheen de onzekere tijd na Coucke loodsen. Hij denkt er uiteraard het zijne van.

Eerst die kapiteinsband. "Dat deed plezier”, aldus Lombaerts in Het Nieuwsblad. “Voordien had ik soms het gevoel dat ze mij niet au sérieux namen en dat ik zomaar de grootverdiener was. Maar nu geven mijn ploegmaats me toch een belangrijke rol. Ik hoop dat de fans mij aanvaarden als aanvoerder.”

"Het vertrek van Marc Coucke was een mokerslag. Mijn hele leven voetbalde ik bij stabiele clubs, maar KVO is op dit moment geen stabiele club meer. Ikzelf zit dan nog aan het einde van mijn carrière. Als ik hier moet gaan en ik vind geen ploeg meer, zal ik daar geen boterham minder om eten. Maar voor al de jongeren hier weegt de onzekerheid enorm.”

Ik wil hier niet drie jaar spelen en geen platte prijs winnen

Hij voelt zich een beetje bedrogen door Coucke. "Hij blijft een fantastische zakenman, maar ik koos net voor KV Oostende omwille van zijn ambitie. Elke club kan wel eens een kwakkelseizoen hebben zoals wij nu, maar ik wil hier niet drie jaar spelen en geen platte prijs winnen. Ik heb een goeie naam in het Belgische voetbal en wil die niet naar de vaantjes helpen bij een anonieme middenmoter."

Een zege tegen Anderlecht zou zoet smaken. "Voor de spelers en de supporters zeker. Maar met wat zou de voorzitter blij zijn? Moeten we nu winnen van ­Anderlecht of verliezen? Al hoop ik toch dat Marc Coucke nog één keer zijn KVO-hart laat spreken en ons een dubbele premie geeft als we winnen. Als kapitein kan ik dat toch vragen, niet? Bij dezen dus.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties