Topclubs, hou ze in de gaten! Wie gaat straks met deze in het oog springende raspaardjes uit de Jupiler Pro League aan de haal?

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 14 reacties
Topclubs, hou ze in de gaten! Wie gaat straks met deze in het oog springende raspaardjes uit de Jupiler Pro League aan de haal?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elk seizoen duiken er - verwachte en iets minder verwachte - revelaties op in onze Belgische competitie. Ook nu zijn er weer een aantal spelers die ons de voorbije maanden fel wisten te charmeren en die eigenlijk in het notitieboekje van onze G5 zouden moeten staan. Vraag is: wie haalt ze binnen?

Omar Govea
De Mexicaanse middenvelder wordt door Excel Moeskroen gehuurd van FC Porto en gaf al meteen zijn visitekaartje af: vista, snelle en technisch vaardige voetjes, een fluwelen traptechniek én hij is nog jong. De amper 22-jarige spelmaker had een groot aandeel in de vliegende start van 'Les Hurlus', had het even wat lastiger, maar komt de laatste weken weer aan de oppervlakte. Werd al genoemd bij Anderlecht.



Taiwo Awoniyi
Bij Moeskroen loopt er wel wat talent rond, wat bijvoorbeeld gezegd van die bonkige spits van de Henegouwers? De 20-jarige Nigeriaan wordt geleend van Liverpool en vormt een prima duo met Jonathan Bolingi. Qua profiel doet hij wat aan Wesley van Club Brugge denken: groot, sterk en snel. Afgelopen weekend een ware gesel voor de defensie van Standard met twee doelpunten en een assist. Wie pakt 'em?



Cristian Benavente
Peruviaanse dribbelkont die even moest wennen aan onze competitie, maar dit seizoen helemaal doorbreekt bij Charleroi. De 23-jarige aanvallende middenvelder/schaduwspits zaait terreur rond en in de zestien. Zijn statistieken zijn behoorlijk verbluffend: 8 goals en 4 assists. Stond naar verluidt helemaal bovenaan op het verlanglijstje van Hein Vanhaezebrouck. Lijkt klaar voor een stap hogerop.

Nana Ampomah
Stond aanvankelijk in de schaduw van Ryota Morioka, maar die verkaste intussen al naar Anderlecht. De Ghanese winger bloeide net als de Japanse sensatie helemaal open op de Freethiel, met dank ook aan Philippe Clement. Moordende versnelling, geweldige techniek en hij maakt ook nog doelpunten. Gezien zijn nog jonge leeftijd - 22 - heeft hij nog progressiemarge, zou op het lijstje van elke G5-club moeten prijken.



Yevhen Makarenko
Sinds de komst van Glen De Boeck één van de absolute sterkhouders en smaakmakers bij Kortrijk en dat nota bene op het middenveld. Stofzuiger en spelmaker op de 6 in één, de 26-jarige Oekraïner met een verleden bij Dinamo Kiev gooide minder hoge ogen als verdediger, maar de positiewissel is een schot in de roos. Volgens zijn trainer bij KVK straks niet te houden als hij zo sterk blijft presteren.



Ivo Rodrigues
Onnavolgbare en kwieke linksbuiten van 'The Great Old', die dit seizoen al voor de nodige opwinding zorgde op de Bosuil. Amper 22 en gehuurd van FC Porto én auteur van het doelpunt van het jaar: een heerlijk acrobatische deviatie op het veld van KV Oostende. Werd al gelinkt aan Club Brugge en AA Gent en dus lijkt de kans erg klein dat Antwerp ook volgend seizoen nog zal kunnen beschikken over de Portugees.



Knowledge Musona
De Zimbabwaanse tovenaar van KV Oostende is al enkele jaren een attractie in de Jupiler Pro League. Auteur van prachtige goals en dito dribbels/acties. Aan het zeetje vrezen ze dan ook voor kapers op de kust en afgelopen wintermercato was er sprake van een overgang naar Anderlecht, de toekomstige club van Marc Coucke. 'The Smiling Assassin' kan op alle offensieve posities spelen én is ook nog tweevoetig.



Kaveh Rezaei
Charleroi tovert elk jaar wel wat verrassende namen uit z'n hoed en dit seizoen is dat de Iraanse aanvaller die straks in principe ook naar het WK mag. De 25-jarige sluipschutter is een gesel voor elke verdediging want enorm beweeglijk en dodelijk doeltreffend. Zit niet voor niks al aan 11 goals en mag zo nog steeds dromen van de titel van topschutter. Wie hem wil strikken, zal straks wel serieus mogen dokken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties