Vrees niet KV Mechelen: Eupen heeft dramatische ervaringen met 'finales'

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Vrees niet KV Mechelen: Eupen heeft dramatische ervaringen met 'finales'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag is het D-day voor KV Mechelen. De Maneblussers komen tegen Waasland-Beveren in actie, terwijl Eupen Moeskroen partij geeft. Voor Eupen loopt zo'n finalematch niet altijd goed af.

Er is dus heel wat hoop voor KV Mechelen. Laten we even teruggaan in de tijd wat finalewedstrijden van Eupen betreft. In 2016 ging het met White Star en Antwerp in de clinch voor de promotie. Eupen kwam niet verder dan een 0-0 op de Bosuil, dus mocht White Star de titel vieren. Enkel door de administratieve sanctie voor dat team, kon Eupen voor de groene tafel promoveren.

Het seizoen daarvoor, in 2015, moest Eupen winnen van OHL in eigen huis om de promotie te vieren. De Leuvenaars haalden het echter Am Kehrweg met 0-1.

Historie met KV Mechelen én Eupen

In 2014 was het nog erger. Daar miste Eupen op de laatste speeldag de titel -Westerlo promoveerde- én ging ook de laatste speeldag van de eindronde verloren. OHL won van Eupen en zo promoveerde Moeskroen.

Er is zelfs onderlinge historie voor KV Mechelen en Eupen. In 2010 ging het in de eindronde helemaal mis, toen verloren de Panda's van KV Mechelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties