De Boeck ziet play-off 1-droom Kortrijk uit elkaar spatten en denkt terug aan één dodelijke fase: "Heb het toen direct na die match al gezegd"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 14 reacties
De Boeck ziet play-off 1-droom Kortrijk uit elkaar spatten en denkt terug aan één dodelijke fase: "Heb het toen direct na die match al gezegd"
Foto: © photonews

KV Kortrijk beschikte eigenlijk de minst goeie papieren in de strijd om dat laatste ticket voor play-off 1, maar kwam nog o zo close. Uiteindelijk strand KVK op twee punten van Standard, dat een 2-0 achterstand kon ombuigen in een 2-3 zege. Glen De Boeck baalde dan ook, maar was ook fier.

"Als je de situatie aan de rust ziet dan ga je hopen hé. Ik had nooit gedacht dat Standard nog ging terugkomen in Oostende. Ik weet niet wat er daar exact gebeurd is, we zullen naar de beelden kijken. In de kleedkamer heerst nu uiteraard ontgoocheling, die zullen we moeten wegspoelen."


Prachtig parcours

Maar de trainer, die een geweldige remonte in gang zette, wil vooral het positieve onthouden: "We hebben een prachtig parcours afgelegd. We mogen terecht trots zijn op de spelersgroep. Zeker als je ziet dat de jongens van de vijftiende plaats komen en tot de laatste speeldag hebben meegedaan voor play-off 1." 

Er is één fase die wel door het hoofd van De Boeck blijft spoken: "Ik heb het op voorhand nog gezegd, die penaltyfase hier thuis in de slotminuut tegen Eupen. Ik heb toen direct na die match ook al gezegd dat ik hoopte dat die strafschop die we niet gekregen hebben ons niet zou nekken. Uiteindelijk zijn dat wel de twee verloren punten die ons een ticket voor play-off 1 kosten. Dat is heel spijtig."






 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties