Interview Zaterdag promoveren en zondag degraderen: Wesley Vanbelle, de Maneblusser van Cercle Brugge, kan dat

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties
Zaterdag promoveren en zondag degraderen: Wesley Vanbelle, de Maneblusser van Cercle Brugge, kan dat

Wesley Vanbelle heeft er een weekend van twee extremen opzitten: zaterdag zelf de promotie gevierd met Cercle Brugge, zondag getreurd door de degradatie van zijn geliefde KV Mechelen. Hij blikte met ons terug.

In de 81ste minuut van Cercle-Beerschot mocht Vanbelle invallen. Net op tijd om de emotionele rollercoaster vanop de eerste rij te beleven. "Zo’n onwaarschijnlijk slot meemaken op het veld is toch nog iets heel anders dan op de bank. Het gevoel was echt onbeschrijfelijk. De manier waarop, dat is om kippenvel van te krijgen", vertelt hij aan Voetbalkrant.com.

Natuurlijk wordt zo'n promotie uitbundig gevierd. "Het was zeker de moeite. We zijn lang in Brugge gebleven en daarna nog met een paar man op stap geweest om verder te vieren."

Meer dan tien jaar geleden vierde Vanbelle al eens een promotie naar de hoogste klasse. Dat was toen met… KV Mechelen. Hij is zelfs afkomstig uit de regio en zat zondag tussen de supporters Achter De Kazerne. "Het komt nogal toevallig uit, hé. Net als ik met Cercle stijg naar 1A, zakt Mechelen naar 1B. Dat was voor mij het enige minpunt van het weekend."

Hij is er ook niet zo zeker van dat Mechelen meteen weer zal stijgen. "Het is echt moeilijk in te schatten. De ploegen die zakken, mogen 1B echt niet meer onderschatten. Iedereen heeft zich al enorm versterkt en gaat zich nog meer versterken. Het is lang niet meer zo evident om daar terug uit te geraken.”

En nu...

Maar het weekend is gepasseerd en nu kan de vakantie beginnen voor de promovendus. "Het is een beetje afwachten wat er de komende weken gaat gebeuren. Nu kunnen we nog vieren en nagenieten, daarna gaan we gewoon weer lekker trainen", aldus Vanbelle.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties