Uitstel is geen afstel voor niet-geselecteerde Brugse sterkhouder: "Misschien krijg ik mijn kans na het WK"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 5 reacties
Uitstel is geen afstel voor niet-geselecteerde Brugse sterkhouder: "Misschien krijg ik mijn kans na het WK"

Anthony Limbombe zag zijn sterk seizoen bij Club Brugge beloond met een eerste selectie voor de Rode Duivels. Nog twee andere Bruggelingen maakten een kans en vielen er uiteindelijk net naast. Maar uitstel is geen afstel.

Brandon Mechele is één van de zeldzame spelers die geen enkele competitieminuut miste in de Jupiler Pro League en hij vulde die speeltijd met overtuigend voetbal. En toch heeft Roberto Martinez zijn naam vorige vrijdag niet afgeroepen.

Maar de jonge verdediger heeft nog tijd. "Ik hoop er wel op, maar Martinez heeft al een selectie in zijn hoofd. Misschien krijg ik mijn kans na het WK, je weet nooit", verklaart Mechele in Sudpresse. 

De Bruggeling kan de niet-selectie ook wel plaatsen. "Het klopt dat Vermaelen en Kompany vaak geblesseerd zijn, maar ik denk nu niet aan een selectie. Ik zal niet extreem teleurgesteld zijn als ik het WK niet haal. Het eerste doel is de titel en nadien zien we wel wat de toekomst brengt."

Het WK zou weleens het laatste wapenfeit kunnen zijn van meerdere verdedigers en dat weet Mechele natuurlijk ook. "Ciman, Vermaelen en Kompany zetten daarna misschien een punt achter hun internationale carrière. Dan heeft de bondscoach een kans om de ploeg te verjongen. Aan mij om te tonen dat ik er dan klaar voor ben", aldus Mechele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties