Doelman die nog met hem samenspeelde resoluut: "Als er iemand het verdient om bij Rode Duivels te komen, is hij het wel"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Doelman die nog met hem samenspeelde resoluut: "Als er iemand het verdient om bij Rode Duivels te komen, is hij het wel"
Foto: © photonews

Aanstaande dinsdag krijgen we meer dan waarschijnlijk het debuut van Anthony Limbombe bij de Rode Duivels. De 23-jarige flankaanvaller van Club Brugge dankt zijn selectie aan zijn sterke prestaties in Jan Breydel. De progressie die de linksbuiten maakte, is ook ex-ploegmaats niet ontgaan.

Mike Vanhamel, momenteel tweede doelman bij KV Oostende, speelde bij het Nederlandse N.E.C. nog samen met Limbombe en hoort hem nog geregeld: "Ik had toen al door dat Anthony het ver zou schoppen. Het was geen uitzonderlijk talent, maar nu hij in Brugge zijn verdedigende taak ook naar behoren vervult, steekt hij er wel bovenuit. Ook omdat hij het op fysiek vlak aankan", klinkt het in Krant van West-Vlaanderen

Vindt Vanhamel het verrassend dat Limbombe geselecteerd werd voor de Rode Duivels? "Ja en nee. Als er iemand het verdient om erbij te komen in de selectie, is hij het wel. Hij is een belangrijke schakel in de Brugse machine, dus is het absoluut terecht. Op basis van ervaring is een selectie voor Rusland misschien niet aan de orde, maar in de toekomst kan hij absoluut nog een stap hogerop zetten, zeker in zijn huidige rol. Anthony heeft nog veel progressiemarge en heeft bovendien een ijzeren wil om er te geraken. Deze selectie zal hem op dat vlak een nieuwe boost geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties