Voorzitter van Club Brugge steunt collega van Anderlecht voor topfunctie: "Hij heeft de goesting en kennis om belangrijke dossiers in goeie banen te leiden"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 30 reacties
Voorzitter van Club Brugge steunt collega van Anderlecht voor topfunctie: "Hij heeft de goesting en kennis om belangrijke dossiers in goeie banen te leiden"
Foto: © photonews

Sportieve rivalen, maar ernaast lijkt de relatie tussen Club Brugge en Anderlecht uitstekend. Zo reikt Bart Verhaeghe, voorzitter van blauw-zwart, zijn paars-witte collega Marc Coucke de hand. Hij wil hem helpen en steunen om voorzitter van de Pro League te worden.

De sterke man van Club Brugge ziet in zijn collega van Anderlecht een geestesgenoot die zich kan buigen over enkele cruciale dossiers zoals de hervorming van de competitie en de onderhandeling over een nieuw tv-contract. 

"Marc heeft zich nog geen kandidaat gesteld, maar ik denk dat het verstandig is dat hij het doet. Anderlecht is historisch de grootste ploeg van het land en heeft altijd bestuurslui gehad die zich voor het algemeen belang hebben ingezet. Roger Vanden Stock was zo iemand en ik heb er het volste vertrouwen in dat Marc Coucke in dezelfde filosofie zal werken", stelt Verhaeghe in Het Nieuwsblad.  

Goeie zaak

Ik heb met Marc gesproken en hij is er zich goed van bewust dat de verantwoordelijkheid van een voorzitter van Anderlecht anders is dan die van de voorzitter van Oostende. Ik denk dat het een goeie zaak is voor het Belgisch voetbal dat een relatief jonge ondernemer zich engageert om een langetermijnvisie uit te bouwen voor een topploeg in België."

En ook volgende quote springt in het oog: “Als Marc zijn kennis en goesting wil inzetten om het voetbal te helpen aan een goed tv-contract, moeten we daar blij om zijn", aldus Verhaeghe. "Hij doet dat onbezoldigd, zoals ook Mehdi Bayat van Charleroi zich zonder een cent te verdienen inzet voor de voetbalbond."

En de rivaliteit tussen Club en Anderlecht dan? Club en Anderlecht zullen altijd de twee grootste rivalen in het Belgisch voetbal zijn. Dat is goed en dat hoort ook zo te zijn. Als Club Brugge zullen we ons uiterste best doen om sportief de beste te zijn op het veld. Soms zal dat lukken, soms niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties