Sa Pinto en zijn communicatie: een verhaal van ups en downs

Jordan Horwood
Jordan Horwood
| 2 reacties
Sa Pinto en zijn communicatie: een verhaal van ups en downs

Standard won afgelopen vrijdag zijn eerste wedstrijd in play-off 1 van Charleroi. Na de match nam coach Sa Pinto het woord en verklaarde hij ... niet meer met de pers te zullen spreken. Een zoveelste episode in de moeilijke relatie tussen de Portugees en de media.

Eind juni 2017 liet hij een nieuwe wind waaien doorheen de Académie Dreyfus. Na een triest seizoen was het aan de coach om een en ander neer te gaan zetten op Sclessin. Enkele keren leek zijn ontslag nader dan een standbeeld, maar de Portugees is er nog steeds én pakte al een prijs.

De relatie met de pers in het begin? Die was prima, al liet Sa Pinto niet steeds in zijn kaarten kijken. Denken we maar aan de situatie rondom een mogelijke transfer van Benito Raman. Toen de resultaten uitbleven en de eerste kritiek kwam ... de vreugde na de goal van Mpoku tegen Lokeren was navenant.

Sa Pinto kroop toen al in het defensief en liet zijn videoanalist opdraven voor een persconferentie voor een wedstrijd. Daarna kwam het incident in de Beker van België op Anderlecht en gingen de poppen helemaal aan het dansen.

De Portugees werd steeds vaker als een clown neergezet, ook in de eigen rangen kwam er kritiek. Het kwam nooit meer goed tussen de oefenmeester en de pers, want er was continu een gevoel van druk sinds dat moment. De zaak Preud'homme was de druppel ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties