Schrijf de play-offs nog niet af: "Alle parameters zijn erop vooruit gegaan: Europese ranking, transfers, inkomsten..."

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 4 reacties
Schrijf de play-offs nog niet af: "Alle parameters zijn erop vooruit gegaan: Europese ranking, transfers, inkomsten..."
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Zoals elk jaar sinds de invoering, doet het play-offsysteem stof opwaaien. Zeker nu de titelstrijd na één speeldag al gestreden is en het gros van de ploegen er nog voor spek en bonen bij loopt. Toch zijn er nog voorstanders te vinden.

Genk-voorzitter Peter Croonen bijvoorbeeld. "Ik ben absoluut voorstander van het play-offsysteem", stelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Vergelijk de situatie van het Belgisch topvoetbal voor de invoering van het play-offsysteem met nu en je ziet dat alle parameters erop vooruit zijn gegaan: Europese ranking, transfers, inkomsten..."

"Met betrekking tot dit play-offsysteem heeft Genk recht van spreken, met bijna evenveel deelnames aan play-off 2 als aan play-off 1. Het is echt niet zo dat wij alleen geprofiteerd hebben van het nieuwe systeem."

Hoe zit dat met een afschaffing?

"Ik zou een afschaffing spijtig vinden, al kunnen sommige aspecten zoals Play-off 2 en de degradatieregeling beter uitgewerkt worden", geeft hij nog als opmerking. Om even te duiden: voor een afschaffing moet 80% van de stemmen tegen zijn. Grote clubs krijgen er drie, andere eersteklassers twee en 1B'ers één. Bij tien tegenstemmen gaat de hervorming niet door.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties