Reactie Monsecour grijpt kansen waar hij ze krijgt: "Het zou dom zijn om 'neen' te zeggen tegen een kans als rechtsachter"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Antwerpen
| 0 reacties
Monsecour grijpt kansen waar hij ze krijgt: "Het zou dom zijn om 'neen' te zeggen tegen een kans als rechtsachter"

Zaterdag mocht Arno Monsecour nog eens een uur meespelen bij Sporting Lokeren. Hij moest snel van de bank komen toen rechtsback Stefano Marzo geblesseerd uitviel, en met al die geblesseerden in de verdediging krijgt hij wellicht nog kansen in PO2.

"Jammer dat er iemand (Stefano Marzo, red.) geblesseerd moest uitvallen zodat ik kon invallen. Amper opgewarmd is het ook een beetje wennen, maar in de tweede helft ging het al een stuk beter. Ik kan tevreden terugkijken op mijn wedstrijd", vertelde Arno Monsecour ons achteraf.

Leuk om eens uit mijn comfortzone te komen als rechtsachter

Monsecour is eigenlijk een centrale speler, maar speelde voor de gelegenheid als rechtsback. "Elke minuut is mooi meegenomen. Wat betreft die positie: ik ben opgeleid als centrale verdediger, maar het zou dom zijn om 'neen' te zeggen tegen een kans als rechtsachter." 

Schieten! 

De laatste grote kans van Lokeren was zowaar voor Monsecour, toen die ineens een half veld ruimte kreeg. Maar daar zag je vrij duidelijk dat hij een rasechte verdediger is en geen aanvaller. Daar was hij zich zelf ook van bewust. "Ik zag Steve (De Ridder, red.) die bal diepsteken en dacht: 'kom, nog één keer doortrekken'. Maar ik moet altijd rustig blijven in zo'n situatie. Ik nam de bal aan met de gedachte om meteen te trappen, terwijl ik eigenlijk nog veel te ver stond", gaf hij toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties