City ziet 2-0 onterecht afgekeurd en dan sabelt Salah alle hoop op remontada neer

Manuel Gonzalez
| 36 reacties

Het begon zo goed voor Manchester City en naarmate de eerste helft vorderde, begon iedereen te geloven in de remontada. Een onterecht afgekeurd doelpunt en een goal van de onvermijdelijke Mo Salah maakten echter een einde aan de droom.

De remontada leefde... Elke andere ploeg was kansloos na een 3-0-nederlaag uit de heenmatch tegen Liverpool. Maar het was veelzeggend dat niemand de Reds al in veilige haven waande: Manchester City is iets speciaals. En dat werd na twee minuten al duidelijk toen Virgil van Dijk zwaar de mist in ging en Sterling voor doel Gabriel Jesus vond: 1-0.

De toon was gezet! Met slechts drie verdedigers en zes aanvallend ingestelde spelers koos Guardiola voluit voor de aanval. Het werd een ware belegering, waar Liverpool slechts sporadisch eens onderuit kwam. Om nog maar eens de intensiteit te benadrukken: vijf gele kaarten voor het halfuur!

2-0 onterecht afgekeurd

City kon echter geen al te grote kansen afdwingen. Ze voetbalden wel vlotjes tot aan de zestien, maar de laatste pass kwam niet aan of het afstandsschot was niet accuraat genoeg. Tot vijf minuten voor de rust. Bernardo Silva raakte eerst de paal met een mooi schot. Maar waar City vooral over mocht klagen: een doelpunt van Sané werd afgekeurd voor buitenspel, maar de bal kwam van Milner, dus onterecht afgekeurd.

Dat moet nog tot wat discussie geleid hebben tussen Pep Guardiola en de scheidsrechter, want de coach werd in de catacomben tijdens de pauze naar de tribune gestuurd. En hij zag van daar Salah de boeken helemaal toe doen. Eén goeie tegenaanval tegen een City dat op dat moment maar met twee verdedigers meer speelde en de Egyptenaar maakte het uiteraard af.

Een kwartier voor tijd was het Firmino die het helemaal afmaakte na een fout van Otamendi - Kompany niet nodig? Voor City alweer een te vroege uitschakeling in vergelijking met hun ambities.