Anderlecht bevoordeeld? Da's erover, vinden ze bij paars-wit: "Aan onze 0-1 zat een beetje een reukje, maar goal van Diaby was ook geen goal dus ja..."

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Brugge
| 42 reacties
Anderlecht bevoordeeld? Da's erover, vinden ze bij paars-wit: "Aan onze 0-1 zat een beetje een reukje, maar goal van Diaby was ook geen goal dus ja..."
Foto: © photonews

Bij Club Brugge voelen ze zich bestolen door de VAR, maar ook bij Anderlecht hadden ze een wrang gevoel over een welbepaalde fase. Met name de aansluitingstreffer van Abdoulay Diaby, die al dan niet volledig de doellijn had overschreden. Matz Sels liet er na afloop zijn licht over schijnen.

De goalie van Anderlecht was dé hoofdrolspeler in die fase en reconstrueerde na afloop het verhaal van de 1-2: "De bal moet volledig over de lijn zijn en uiteindelijk is er een VAR die beslist dat het doelpunt is. Daar kan je toch niks zeggen want dat wordt boven jouw hoofd beslist. Maar de bal moet dus wel volledig over lijn zijn en ik het had gevoel dat ie er niet volledig over was", aldus Sels. 

"Ik lig wel achter de lijn, maar dat wil daarom niet zeggen dat hij over de doellijn was. Het is wel jammer want ik deed net ervoor een fantastische redding, misschien had ik die bal beter weggebokst, maar dan nog: dat had uiteindelijk denk ik niet echt heel veel verschil gemaakt."

Achteraf makkelijk praten

Die videoref, het is toch wel wat: "Eerst en vooral moesten voor de match al een kwartier wachten, wat ook niet positief was. Aan onze eerste goal zat misschien een beetje een reukje, maar het doelpunt van Club was ook geen goal, dus okay. Achteraf is het gemakkelijk om te zeggen dat Brugge benadeeld werd."

We confronteerden het sluitstuk van Anderlecht ook met de insinuaties van Bart Verhaeghe: "Dat we voor deze partij ook al twee matchen werden bevoordeeld? Ach, de VAR is iemand neutraal, wat moet ik daarop zeggen? Het zijn gewoon fases die worden beslist boven de hoofden van de spelers", relativeerde een nuchtere Sels. 

"Het heeft eigenlijk geen zin om te gaan discussiëren met de ref want het is niet hij die beslist op dat moment, maar de videoref. Zeggen dat we bevoordeeld zijn, dat zijn insinuaties. Ik denk dat elk beeld en elke fase anders is, soms is het moeilijk te beoordelen. Nu draait het misschien in ons voordeel uit, maar de 1-2 van Diaby was ook geen doelpunt..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties