Nieuwe club goedgekeurd, Lierse is dood, leve K. Lyra-Lierse SK: "Onmiddellijk voor promotie gaan"

Nieuwe club goedgekeurd, Lierse is dood, leve K. Lyra-Lierse SK: "Onmiddellijk voor promotie gaan"
Foto: © photonews

Lyra wordt K. Lyra-Lierse SK, dat heeft de algemene vergadering van de eersteprovincialer zondagavond beslist. Dat betekent dat Lyra ingaat op de uitnodiging van 'Lierse voor Altijd' en de nieuwe club een start kan maken in de derde amateurklasse.

"Beste Lyra-vrienden, de Algemene vergadering van K. Lyra TSV vzw heeft zonet het voorstel tot samenwerking met Lierse voor Altijd goedgekeurd. Twee tradities gaan samen en zullen zo blijven bestaan in een positief en evenwichtig project", klinkt het op de website van Lyra.

"Deze beslissing is genomen in het belang van onze mooie club, dat steeds voor ogen zal gehouden worden. Er wordt een nieuw sportief verhaal geschreven in de stad Lier dat elke Lierenaar kan aanspreken."

Stamnummer 30 verloren, maar...

"Dit is een ronduit historische beslissing. Dankzij de stemming van vanavond wordt een belangrijke stap gezet naar één grote voetbalclub in Lier. De club zou, onder het stamnummer van K Lyra TSV, starten in Derde Amateur, maar heeft de ambitie om onmiddellijk voor promotie te gaan in het seizoen 2018-2019."

"Structuur, kern en budget zijn daarvoor aanwezig. Het stamnummer 30 is vandaag sowieso verloren, maar kan later opnieuw in het patrimonium opgenomen worden", zeggen Lyra-voorzitter Yves Devil en Bert Jansen van Lierse voor Altijd in Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties