Meningen over Kompany verdeeld: "Niet doen" vs "Spaar hem"

Meningen over Kompany verdeeld: "Niet doen" vs "Spaar hem"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels én Roberto Martinez zitten ongetwijfeld met de handen in het haar wat betreft Vincent Kompany. Mogelijk zorgt de Rode Duivel er zelfs voor dat er vandaag naast de vaste 23 ook nog iemand wordt klaargehouden in Tubeke voor het geval hij niet fit raakt. Of hakt Martinez de knoop door?

De blessuregevoeligheid van de 32-jarige Kompany is al jaren een running gag op het internet, al kunnen steeds minder fans er nog hartelijk om lachen. Niet bij Manchester City, ook niet bij de Rode Duivels overigens.

Zijn blessures vragen tijd

Of hij meekan en of meemoet naar het WK? Aad De Mos irriteert zich er alvast mateloos aan. Maar ook diverse andere analisten hebben niet al te veel vertrouwen meer in de fysieke paraatheid van Vince The Prince.

"Met wat ik nu gezien heb, moet je hem niet meenemen naar het WK", meent Geert De Vlieger in Het Nieuwsblad. "Zijn blessures vragen tijd en aandacht. Twee weken buiten strijd? Bij hem kan dat zeven-acht weken worden."

Spaar hem

Eddy Snelders predikt tijd: "Geef hem die, stel hem niet op tegen Panama en Tunesië - die kunnen ze ook wel aan met Ciman, zeker? Wat is het alternatief? Met die 24e man spelen tegen Brazilië of Duitsland? Neen."

"Hij is nog altijd beter dan de mannen die in zijn plaats komen", beseft ook Jan Ceulemans. "In een wedstrijd kan dat het verschil maken. Maar spaar hem minstens tot de achtste finales."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties