Roberto Martinez spreekt over geblesseerde Kompany: "Dan hakken we die knoop door" en "Matrasgate ook doorgekomen"

Pierre Ghislain
Pierre Ghislain vanuit Tubeke
| 36 reacties
Roberto Martinez spreekt over geblesseerde Kompany: "Dan hakken we die knoop door" en "Matrasgate ook doorgekomen"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Vincent Kompany viel geblesseerd uit in de voorbereidingswedstrijd van de Rode Duivels tegen Portugal. Toch is hij opgenomen in de WK-selectie, met Laurent Ciman als back-up. Hoe gaat het nu verder?

"We gaan op 17 juni beslissen, tot dan zoveel mogelijk kijken wat er gebeuren zal met Vinnie. Laurent Ciman wordt opgeroepen als 24e man en moet standby zijn tot die dag", aldus Roberto Martinez op zijn persconferentie in het Nationaal Oefencentrum in Tubeke.

"Je weet het soms niet hoe hij reageert op blessures: pas na 7-8 dagen kan je soms een goede diagnose stellen bij hem. Hij is een leider, hij werkt enorm hard voor ons, hij blijft geweldig belangrijk voor ons en was heel goed tegen Portugal. Zijn leiderschap is essentieel om hem alle kansen te geven om naar het WK te kunnen gaan."

Matrasgate ook doorgekomen

Want: "Het is een WK, niet zomaar een match hier of daar. Zijn rol is enorm, we willen hem alle kansen geven." Rest de vraag: wat als Kompany de eerste match niet kan spelen? "Als hij niet 100% is, dan maken we die beslissing op 17 juni. We zullen dan de timings bekijken met de medische staf."

De blessure van Kompany weegt wel op de groep, maar daar ziet Martinez geen graten in: "Zijn gevoel is nog erg fris, dus hij is er verder wel nog klaar voor. Maar we zijn alles gewoon, we zijn matrasgate en de selectieprocedure ook doorgekomen. We zullen voorbereid zijn."

Slim van Martinez?

15%
7%
78%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties