In het spoor van Carrasco: Anderlecht-youngster Matazo trekt net als Bongiovanni en Antonucci naar Monaco, maar hoe ver staan zij al in hun carrière?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
In het spoor van Carrasco: Anderlecht-youngster Matazo trekt net als Bongiovanni en Antonucci naar Monaco, maar hoe ver staan zij al in hun carrière?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eliot Matazo ruilde de jeugdopleiding van RSC Anderlecht in voor AS Monaco. Enkele andere Belgische talenten gingen de zestienjarige middenvelder voor. Hoever staan zij in de ontwikkeling van hun carrière?

Yannick Carrasco (24)

Carrasco is het Belgische opleidingsproduct dat momenteel het verst staat. De 24-jarige winger speelde tussen 2010 en 2015 voor Monaco. Nadien volgde een toptransfer voor 25 miljoen euro naar Atlético Madrid. Sinds de winter komt de Vilvoordenaar uit voor het Chinese Dalian Yifang.

De Rode Duivel begint maandag aan zijn eerste WK en geldt als een voorbeeld voor twee andere Belgische talenten die de club onder contract heeft.

Adrien Bongiovanni (18)

Bongiovanni ruilde in 2015 de jeugdopleiding van Standard in voor die van Monaco. De Belg met Italiaanse roots komt er uit voor de U19. Afgelopen seizoen had hij met twee doelpunten en twee assists een belangrijk aandeel in de achtste finale die de jonkies van Monaco bereikten in de Youth League.

In april van vorig jaar debuteerde de aanvallende middenvelder al eens in de hoofdmacht. De Luikenaar kreeg toen 30 minuten in de halve finales van de Coupe de France tegen PSG.

Francesco Antonucci (18)

Antonucci is net als Bongiovanni van 1999 en heeft eveneens Italiaanse voorouders. De youngster verliet Anderlecht in 2015 voor Ajax. Anderhalf jaar later verkaste hij naar Monaco voor een bedrag tussen de 2,5 en 3 miljoen euro.

Net als Bongiovanni kwam Antonucci al uit in de Youth League, één keer voor Ajax en één maal met Monaco. Beide talenten kloppen op de deur van de A-kern, maar gaan mogelijk in de zomer elders aan de slag op huurbasis. Hun contract bij Monaco loopt nog tot medio 2022.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties