Vertonghen, De Bruyne en Meunier nu al bedreigd: "We zullen er iets op moeten vinden"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Sochi
| 0 reacties
Vertonghen, De Bruyne en Meunier nu al bedreigd: "We zullen er iets op moeten vinden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eén wedstrijd ver en twee verdedigers staan al met een gele kaart achter hun naam. Zowel Thomas Meunier als Jan Vertonghen waren het echter absoluut niet eens met de beslissing van de Gambiaanse scheidsrechter.

Vertonghen zijn tackle met gestrekt been werd bestraft. "Ik heb gehoord dat het op aangeven van de VAR was. Tuurlijk, als je die beelden zo vertraagd ziet elke fase er verschrikkelijk uit. Het was totaal geen geel", aldus Sterke Jan.

"Hoe zijn de regels? Ah, die kaarten blijven tot de kwartfinale? Dan gaan we ergens slim moeten zijn hé. Ik heb dat nog wel al voorgehad", zei hij met een knipoog.

Ook Thomas Meunier kon er niet mee lachen. De rechtse wingback kreeg al héél vroeg in de partij geel. "Ik begreep er niks van, ik was de hele actie op de bal gefixeerd. Ik liep achteruit en al springend moet ik hem geraakt hebben. Maar ik keek enkel naar de bal en niet naar de speler achter mij. Ik ben hier niet om iemand een slag te geven hé."

Expres geel pakken?

Meunier vindt het wel een probleem. "Ze fluiten hier veel te makkelijk. Natuurlijk zat er druk op bij de refs ook, zeker met die VAR erbij, maar een beetje het spel laten doorgaan zou een pak beter zijn. Na twee gele kaarten ben je geschorst, maar ik ben geen kaartenverzamelaar normaal gezien. En als het dan toch het geval is, hebben we de groep om dat op te vangen."

Vertonghen alludeerde dus naar een kaart 'per ongeluk' pakken tegen Tunesië indien de match gewonnen lijkt. "Of ik een vrijwillige kaart ga pakken in de tweede match als het er goed uitziet? Neen. Dan loop je de hele tijd te denken van 'wanneer en hoe ga ik ze pakken?' Als ze valt, valt ze, punt", heeft Meunier een andere mening.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties