Anderlecht heeft belangrijke troefkaart in handen om spits weg te kapen voor de neus van Club Brugge en AA Gent

Hermès Van Damme
| 25 reacties
Anderlecht heeft belangrijke troefkaart in handen om spits weg te kapen voor de neus van Club Brugge en AA Gent

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat de Belgische topclubs in de zoektocht naar versterking al eens in elkaars vaarwater belanden, is de voorbije weken al gebleken. En ook in het dossier van Taiwo Awoniyi lijkt er een heftige driestrijd in de maak. AA Gent, Club Brugge en Anderlecht willen hem, maar RSCA heeft een streepje voor.

De 20-jarige Nigeriaanse spits speelde het voorbije seizoen op uitleenbasis bij Excel Moeskroen en maakte indruk op Le Canonnier. De huurling van het Engelse Liverpool scoorde 10 keer in 31 matchen. Zo vond hij de weg naar doel tegen AA Gent, Standard en Anderlecht. 

Werkvergunning

En dus mag het niet verbazen dat hij op de radar staat van heel wat Belgische topclubs. De kans dat Awoniyi ook straks op onze Belgische velden scoort en buffelt, is dan ook niet gering. Aangezien hij geen werkvergunning voor de Premier League bezit, zal Liverpool hem komende zomer ongetwijfeld opnieuw uitlenen.

Club Brugge en AA Gent zijn alvast gecharmeerd door de aanvaller, maar het is wel Anderlecht dat een extra troef in handen heeft om hem binnen te halen. Het bestuur van RSCA onderhoudt namelijk goeie relaties met de collega's van Liverpool na de uitleenbeurt van Lazar Markovic. En een extra aanvaller is nu net wat de 34-voudige landskampioen nog goed kan gebruiken, leg zelf maar de puzzel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties