Nigeriaanse persconferentie in het teken van Argentijnse malaise: "We hopen dat Messi straks zijn laatste WK-wedstrijd speelt"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 3 reacties
Nigeriaanse persconferentie in het teken van Argentijnse malaise: "We hopen dat Messi straks zijn laatste WK-wedstrijd speelt"

Nigeria en Argentinië blijven een speciale band hebben. De twee landen komen elkaar bijna altijd onvermijdelijk tegen op het WK en dat is nu niet anders. 'The Super Eagles' kunnen deze keer zelfs beslissen over het lot van de 'Albiceleste'.

Argentinië hangt aan een zijden draadje na een povere 1 op 6, maar Nigeria schonk hen nog een levenslijn door IJsland te verslaan. Behoud is dus nog mogelijk, maar dan móéten de Argentijnen dinsdag sowieso winnen in het onderlinge duel. Geen sinecure.

Geen medelijden, geen liefdadigheid, geen cadeaus

Rohr

"We hopen dat Messi morgen (vandaag, red.) zijn laatste WK-wedstrijd speelt", zei Brian Idowu zonder schroom op de Nigeriaanse persconferentie. "We appreciëren hem zeker als speler, maar dit is nu eenmaal ónze kans."

Bondscoach Gernot Rohr stond hem bij. "Iedereen houdt van Messi, wij ook, maar dat laten we nu buiten beschouwing. Onze kwalificatie is het enige dat morgen (vandaag, red.) telt", zei hij. "Wij gaan de Nigeriaanse kleuren met trots verdedigen. In het voetbal is er nu eenmaal geen medelijden of liefdadigheid. Wij gaan het ze zeker niet cadeau doen." Messi en co. mogen hun borst dus natmaken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties