AA Gent straft defensieve blunders af en wint gezapige oefenpot op het veld van OHL

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 0 reacties
AA Gent straft defensieve blunders af en wint gezapige oefenpot op het veld van OHL
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent heeft in de voorlaatste oefenwedstrijd van de voorbereiding een 0-2 zege geboekt op het veld van 1B-club Oud-Heverlee Leuven. Een hoogstaande wedstrijd werd het niet, twee Leuvense fouten lagen aan de basis van beide goals.

De Buffalo's zakten zonder heel wat basisspelers af naar den Dreef. Zo waren onder meer Dejaegere, Renaot Neto, Yaremchuck, Foket en Kubo er niet bij. Maar Gent stond wel al snel op voorsprong in Leuven. Limbombe strafte een defensieve blunder van Moore genadeloos af.

OHL dreigde vooral via de rechterflank van Myny, maar bezoekende doelman Thoelen kreeg amper werk op te knappen. Gent had wel kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar David geraakte tot twee keer toe niet voorbij Gillekens. De ruststand was 0-1. 

Weinig kansen

Koita kreeg na de pauze twee kansen om te scoren te verdubbelen, aan de overkant was Myny gevaarlijk. Halverwege de tweede helft viel de 0-2 dan toch. Schuermans ging - op de dag van zijn contractverlenging - in de fout in de eigen zestien. Gillekens stopte de elfmeter Andrijasevic, maar de Kroaat liet het OHL-sluitstuk in de herneming kansloos. 

Door de vele wissels langs beide kanten stokte het tempo. Het bleef 0-2. Gent spart maandag nog eens tegen het Franse Straatsburg, vier dagen later gaat het op de eerste speeldag op bezoek bij Standard. 

Opstelling OHL: Gillekens N., Daeseleire, Tshimanga (73' Mertens), Moore, Hubert (65' Persoons), Hendriks, Myny (65' Aguemon), Van Landschoot, Kehli (45' Dequevy), Libert (76' Casagolda) en Duplus (45' Schuermans).

Opstelling AA Gent: Thoelen, Limbombe (45' Koita), Dompé, Beridze, David, Kalu, Andrijasevic, Davidzada, Desmet (81' Sylla), Horemans (45' Burssens) en Esiti (65' Raskin)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties