Ferrera, de tweede T1 van Standard: "Bij Anderlecht wist ik dat ik moest vertrekken"

Ferrera, de tweede T1 van Standard: "Bij Anderlecht wist ik dat ik moest vertrekken"
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Twee hoofdtrainers, het moet uniek zijn in België. Michel Preud'homme en Emilio Ferrera verdelen de taken echter zo onder elkaar dat er geen probleem is. En Ferrera - vorig seizoen nog beloftentrainer van Anderlecht - heeft er geen probleem mee om in de schaduw te werken.

Ferrera doet het meeste van het veldwerk, Preud'homme de tactische voorbereidingen, de coaching op matchdagen en het contact met de pers. "Michel Preud'homme en zijn project kwamen op het juiste moment", zegt Ferrera in S/V Magazine

"Toen het vaststond dat Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck Anderlecht zouden verlaten, wist ik dat er voor mij geen toekomst meer was. Ik kwam er dankzij hen, ik zou er vertrekken met hen."

Ferrera heeft al tal van jobs als hoofdtrainer gedaan en dat zag hij dus niet meer zitten. "Nooit kreeg ik een stabiel project op lange termijn bij een stabiele club. Bij Beveren behaalde ik uitstekende resultaten, maar ik moest er opkrassen toen Jean-Marc Guillou de club overnam en zijn mannetjes posteerde."

Club Brugge bestuurscrisis

"RWDM heb ik gered van de degradatie, maar de club ging failliet. Bij Lierse legde ik een fantastisch parcours af, maar Van Holsbeeck vertrok en ik moest ook gaan. Bij Club Brugge kwam ik toe op een moment dat ze niet op en Europese plaats stonden. We pakten 13 op 15 en misten slechts nipt de Champions League, maar dan ontstond er een bestuurscrisis met onder meer het ontslag van Marc Degryse."

"Een gelijkaardige situatie maakte ik mee bij KRC Genk. Met Oud-Heverlee Leuven zakte ik onverdiend. Ik leverde er in de tweede divisie nog goed werk met weinig middelen, maar werd toch de wacht aangezegd. Je moet het allemaal maar incasseren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties