Anderlecht denkt er toch nog over na om zijn jeugd in de A-kern uit te lenen: "Dat zou de enige reden zijn"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 4 reacties

Anderlecht bekijkt of het zijn jeugd genoeg speelkansen kan geven

Anderlecht denkt er toch nog over na om zijn jeugd in de A-kern uit te lenen: "Dat zou de enige reden zijn"
Foto: © photonews

Luc Devroe zei afgelopen zaterdag nog dat het niet de bedoeling is om al de jeugdspelers uit te lenen. We gingen er dan ook van uit dat ze ook bij de beloften hun matchen zouden spelen. Hein Vanhaezebrouck gaf iets meer uitleg bij het onderwerp: "We zijn het aan het onderzoeken."

Het is immers nog steeds een mogelijkheid om bepaalde jongeren uit te lenen. "Het enige punt waarover we nog nadenken is of we hen genoeg speeltijd gaan kunnen geven. Het is immers niet de bedoeling dat ze terug bij de beloften gaan spelen. Dat is een heel 'jong' niveau. Daar kunnen die mannen niet meer gepusht worden. Ze moeten een challenge hebben."

Stevige oefenmatchen

Er is echter nog een andere optie dan uitlenen. "We bekijken of we enkele stevige oefenmatchen kunnen plannen. Zoals tegen Ajax, dat was ideaal. Daar leverden die jongens het bewijs dat ze wel degelijk in 1B zouden meekunnen als die beslissing ooit genomen wordt."

"Als we echter ervaren dat zoiets niet lukt, dan zullen we moeten bekijken of we ze kunnen uitlenen aan een club waar ze wekelijks wel kans maken op spelen. Maar eerst gaan we zien of we het zelf kunnen oplossen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties