Tijd om eindelijk dat enorme talent te laten zien aan België: Faes op een missie

Tijd om eindelijk dat enorme talent te laten zien aan België: Faes op een missie
Foto: © photonews

Een jaartje Heerenveen en een jaartje Excelsior brachten niet helemaal wat Wout Faes van zijn eerste avonturen in eerste klasse verwacht had. De verdediger trok twee jaar naar Nederland en werd daar met argusogen bekeken. Nu zit hij bij Oostende met een trainer die het volle vertrouwen in hem heeft.

De 20-jarige Faes wil nu echt aan zijn loopbaan beginnen en kan dat doen in een systeem en een cultuur die hem iets beter ligt. Wat bedoelen we daarmee? In Nederland is verdedigen nu niet echt een kunstvorm. Het is meer iets wat moet omdat het nu eenmaal bij het spelletje hoort. Hollanders willen aanvallen... 

Maar zo is Faes niet opgeleid. Wel voor de verzorgde opbouw van achteruit, maar niet in een systeem dat defensieve organisatie meer als noodzakelijk kwaad ziet dan als noodzaak. Gert Verheyen kent hem goed en ziet hoe hij spelers het best kan laten renderen.

Faes speelt centraal in een driemansverdediging bij KVO. Een systeem dat hij nog niet zoveel speelde, maar het laat hem toe om een grotere ruimte te bestrijken met de wetenschap dat de centrale man nog in de dekking staat. Ideaal voor een jonge gast die nog graag wil draven.

Anderlecht wou hem eigenlijk een derde keer uitlenen, maar dat zag hij zelf niet meer zitten. De club die hem op 16-jarige leeftijd ophemelde als 'de coming man' had hem immers nog geen enkele kans gegeven. Dat hij kan uitgroeien tot één van de revelaties staat zo goed als vast. 

Zijn eerste wedstrijd liet alvast het beste vermoeden. Tegen Moeskroen voetbalde hij autoritair. Faes is ook een natuurlijke leider en is niet op zijn mond gevallen. We vermoeden dat dat niet slechter zal geworden zijn in Nederland... Dat hij direct in ons 'Elftal van de Speeldag' stond, was niet echt een verrassing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties