Reactie Liet De Witte zijn team in de steek? "Ik ga ervan uit dat het nooit de bedoeling is"

Liet De Witte zijn team in de steek? "Ik ga ervan uit dat het nooit de bedoeling is"
Foto: © photonews

Ook dit seizoen blijft KV Mechelen vasthouden aan Seth De Witte. Er wordt hem een rol op het middenveld toegedicht. In de eerste twee wedstrijden stond hij niet aan de aftrap. Tegen Lommel was De Witte wel titularis en liep het faliekant af met een rode kaart in de tweede helft.

Het was een terechte uitsluiting. Nadat hij op de kuit van Brebels trapte, moest De Witte vroegtijdig naar de kant en uiteindelijk bleef zijn team met lege handen achter. Het op hem alleen steken is te kort door de bocht. Er is immers een schrijnend gebrek aan snelheid in heel het Mechelse elftal en dat belooft weinig goeds voor de toekomst. Al mag de vraag wel gesteld worden: laat De Witte hier zijn ploeg in de steek? 

Gevolgen afwachten

"Ik heb de beelden nog niet teruggezien", zei Arjan Swinkels na afloop van de wedstrijd. "Als de scheidsrechter het goed gezien heeft en het is een rode kaart, dan is het zo. Ik ga ervan uit dat het nooit de bedoeling is van Seth en dat hij de sliding wilde maken om de bal te spelen. Wat hiervan de gevolgen zullen zijn, moeten we afwachten."

Nikola Storm betreurde vooral dat Mechelen na de uitsluiting van De Witte geen punt uit de brand wist te slepen, want dat had ook nog gekund. "Uiteindelijk kom je met tien man nog terug. Op zich kun je die match dan nog een beetje met een goed gevoel afsluiten. Nu slik je nog die 1-2. Teleurstelling, dat is een goed woord om het samen te vatten. Eigenlijk was het al van moeten. We moeten er nu alles aan doen om de match tegen Tubeke zeker te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties