Het is al zover: de eerste coach in België ligt op straat, Van Wijk ontslagen

Het is al zover: de eerste coach in België ligt op straat, Van Wijk ontslagen
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

"Dennis van Wijk en KV Mechelen hebben in onderling overleg beslist om de samenwerking te stoppen", klinkt de officiële verklaring bij Malinwa. Na de mindere seizoensstart was al aangekondigd dat vandaag de positie van de coach ging bekeken worden.

Met twee punten uit drie wedstrijden bengelt topfavoriet KV Mechelen helemaal onderaan de stand in 1B. Reden om nu al in te grijpen. "Na een gesprek over de tegenvallende resultaten hebben we in onderling overleg beslist om de samenwerking nu te stoppen", aldus het KVM-bestuur. "De coach gaf aan dat het gewoonweg niet loopt zoals het zou moeten."

De ambitie blijft ongewijzigd. "We willen verder in een positieve sfeer met een team – van hoofdcoach, assistenten, spelers, kinesisten tot materiaalmannen – dat volop voor goede prestaties gaat. Daarom zullen we snel een nieuwe hoofdcoach aanstellen die past bij het DNA van de club."

Ondertussen blijft de technische staf met onder meer Fred Vanderbiest en Sven Swinnen aan boord. "Zij zijn uiterst gemotiveerd om verder te werken aan onze missie om terug te keren naar 1A."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties