Ontslag Van Wijk geen verrassing: "Het rommelde er al een maand voor de competitie"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 22 reacties

Voor Guido Brepoels kwam het ontslag van Van Wijk niet als een verrassing

Ontslag Van Wijk geen verrassing: "Het rommelde er al een maand voor de competitie"
Foto: © photonews

Met Dennis Van Wijk kwam het eerste trainersontslag in het Belgische profvoetbal er alweer na drie speeldagen. Ons land deed de reputatie van trainerskerkhof opnieuw alle eer aan. Maar een grote verrassing, was het ontslag niet.

“Ik had al een maand gehoord dat het er niet meer vrolijk aan toe ging”, geeft Guido Brepoels aan in een gesprek met onze redactie. “Er speelt meer dan enkel het sportieve, ik heb gehoord dat het niet klikte.”

Koppel daar slechte resultaten aan en dan heb je de ideale cocktail voor een trainersontslag. “Er zijn nog teams die twee of drie op negen haalden en die zetten hun coach niet op straat. Dat wil zeggen dat men er bij die teams nog progressie in ziet.”

Als je progressie ziet, zoals bij Beerschot Wilrijk, moet je de coach niet slachtofferen

“Als het in een stijgende lijn gaat, en je progressie ziet, zoals bij Beerschot Wilrijk, moet je de coach niet slachtofferen. Als het al een maand voor het begin van de competitie rommelt, is dat een andere zaak. Hopelijk komt er met de nieuwe coach wat meer voetbal in Mechelen, want tegen Lommel was dat totaal afwezig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties