Keuze Anderlecht voor Joma zorgt voor storm van kritiek: flexibiliteit is het belangrijke woordje

Keuze Anderlecht voor Joma zorgt voor storm van kritiek: flexibiliteit is het belangrijke woordje

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht gaat na het aflopen van het huidige contract met Adidas de verbintenis aan met Joma. Geen topspeler in het sportkledinggebeuren, maar wel eentje waar mee te onderhandelen valt. En dat is één van de hoofdredenen. Al kunnen de fans de keuze niet echt smaken.

Anderlecht zorgde zaterdag voor een bommetje. Ze kondigden aan dat het partnership met Adidas afgelopen was en dat de ploeg in de toekomst gekleed zal worden door Joma. De fans reageerden algemeen negatief op de keuze, aangezien Joma geen gigant is in de sportwereld.

Het kleedt enkele subtoppers in Europa, maar geen echte wereldtoppers. De supporters hadden kunnen leven met Puma, Nike of een andere gevestigde naam... Maar waarom dan de keuze voor Joma?

Les goûts et les couleurs...

De eigenaar van het Belgische Joma is een heel goeie vriend van Luc Devroe en was ook op Oostende goed bevriend met Marc Coucke. Maar vooral: er wordt gekozen voor flexibiliteit. Dat woordje is belangrijk in het persbericht dat Anderlecht stuurde. Les goûts et les couleurs ne se discutent pas... Maar dat klopt niet helemaal.

Adidas had quasi alles te zeggen over de kleur en de vorm van het truitje, mede ook met hoeveel sponsors erop mochten komen. Door voor Joma te kiezen kan er meer onderhandeld worden over kleuren en ook over extra reclame op de truitjes. Het zalmroze uitshirt van paars-wit is niet echt een voltreffer en daar wil Anderlecht nu meer inspraak in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties