Top&Flop Lof voor Hansie Hansie, de muur van Antwerp en de veerkracht van Genk, Gent en Standard versus Anderlecht, Wase problemen en de best of the rest
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
Lof voor Hansie Hansie, de muur van Antwerp en de veerkracht van Genk, Gent en Standard versus Anderlecht, Wase problemen en de best of the rest
Foto: © SC

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Hansie Hansie

De eerste echte topper van het seizoen, dus moesten de toppers opstaan. Hans Vanaken deed dat ook meteen. En op welke manier! Een doelpunt en een assist, meteen erg belangrijk voor blauw-zwart.

Het zorgde voor een topsfeertje in een helemaal volgepakt Jan Breydel, waar alles weer de thuisoverwinning ademde van minuut 1. Een prestigeduel tegen de grote rivaal winnen is altijd leuk, al is het seizoen natuurlijk nog lang. 

De muur van Antwerp

Royal Antwerp FC scoorde na vijf wedstrijden nog maar vier doelpunten. Met zo'n marstabel sta je normaliter in de onderste gelederen, maar niet zo The Great Old. Met 11 op 15 is het team nog ongeslagen en doet het volop mee voor play-off 1.

Met dank aan een bijzonder solide verdediging. Sinan Bolat zit al aan vier(!) clean sheets in vijf wedstrijden, Juklerod is een ontdekking op linksachter en centraal achteraan staat het ook al weken als een huis. 

'Veerbaarheid' is ook een kwaliteit

Standard, Racing Genk en KAA Gent. Drie topclubs die op weg leken naar puntenverlies in de Jupiler Pro League dit seizoen. Voor sommigen onder hen was het ook al niet de eerste keer. Maar zie: allen toonden ze weerbaarheid.

Bij Genk is er simpelweg zoveel kwaliteit dat ze zich zelfs kunnen permitteren twee strafschoppen te missen, bij Standard en Gent moest het van flitsen van Emond en David (alweer) komen om de boel nog recht te trekken. De G5 is helemaal mee - samen met Antwerp - in de top-6, ze hebben lessen getrokken uit vorig seizoen.

FLOP

Oei, Anderlecht

Club Brugge won met 2-1 van Anderlecht en dat was al bij al gewoon verdiend te noemen. Het doelpunt van paars-wit was namelijk het enige moment dat ze een bal afleverden tussen de palen. 

Na het verschroeiend seizoensbegin met Dimata en Santini zit er een klein beetje klad in de machine. Reden tot paniek is er nog niet, maar coach Vanhaezebrouck zag toch ook wat weinig kwaliteit. Dan toch nog in actie schieten op de transfermarkt?

Charleroi & Zulte Waregem

De twee teams die de voorbije jaren het dichtst wisten aan te leunen bij de traditionele G5 waren Charleroi en Zulte Waregem. Meermaals stonden ze in play-off 1 en kriebelden ze aan de gevestigde machten.

Dit seizoen draait het echter nog niet zoals gewenst. Essevee kon een voorsprong alweer niet verzilveren in Oostende en staat met 5 op 15 in het rechterrijtje, de Zebra's staan er met 3 op 15 zelfs nóg slechter voor. De fans van Charleroi waren al héél erg kritisch, ook richting sterke man Bayat.

Wasico onder druk?

Het gevolg van de weerbaarheid van Gent en Genk is dat de clubs uit het Waasland opnieuw geen punten wisten te pakken. Daardoor is de Wasico van volgend weekend extra belangrijk geworden.

Sporting Lokeren heeft met 1 op 15 zelfs zijn slechtste start ooit gemaakt. Gelukkig staat Moeskroen nog puntenloos laatste. Die hebben al vier wedstrijden niet meer gescoord ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties