Cercle Brugge kreeg twee penalty's tegen, buur Club een week eerder niet: "Hier heeft de scheidsrechter altijd gelijk"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 51 reacties
Cercle Brugge kreeg twee penalty's tegen, buur Club een week eerder niet: "Hier heeft de scheidsrechter altijd gelijk"
Foto: © photonews

AA Gent dwong zondagavond tegen Cercle Brugge twee penalty's af. De fouten gebeurden twee keer aan de rand van het strafschopgebied.

De fases deden terugdenken aan wat zich een week eerder afspeelde op Jan Breydel. Club Brugge-verdediger Poulain legde Anderlecht-winger Amuzu neer, waarna Bart Vertenten naar de penaltystip wees. Die beslissing werd teruggedraaid door de VAR, hoewel met de beelden moeilijk uit te maken was of de fout binnen of buiten de grote rechthoek werd gemaakt.

Wat dan met de twee strafschoppen in Cercle-Gent? "Twee keer was het nipt binnen of buiten. Een grijze zone waarin wat mij betreft de scheidsrechter altijd gelijk heeft", zegt oud-arbiter Serge Gumienny in Het Belang van Limburg.

Onterechte discussie over hernomen elfmeter

"De tweede strafschop van Gent werd overgenomen omdat er spelers te vroeg vertrokken waren. Daar was onterecht veel discussie rond", vond Gumienny. "Te vroeg vertrekken gaat niet alleen over het strafschopgebied binnenkomen, maar ook over de halve cirkel. In dit geval was de speler van Gent dus duidelijk te vroeg vertrokken want hij was via de cirkel al in de zestien terwijl hij zelfs niet in de cirkel mocht komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties