De lonen van de Serie A-spelers liggen op straat: Nainggolan, Mertens en Praet boeren niet slecht
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

Dit zijn de lonen van de spelers in de Serie A

De lonen van de Serie A-spelers liggen op straat: Nainggolan, Mertens en Praet boeren niet slecht
Foto: © SC

De Gazzetto dello Sport heeft vandaag de lonen van alle spelers in de Serie berekend en bekendgemaakt. Een huzarenwerkje! Er kwamen een paar opvallende cijfers in voor. Zo is Dennis Praet de best betaalde speler bij Sampdoria.

Nainggolan verdient zo'n 4,5 miljoen euro per jaar. Netjes, denkt u dan. Maar als je het vergelijkt met wat Ronaldo opstrijkt, zijn het peanuts. De Portugese superster krijgt bij Juventus zo'n 31 miljoen per jaar.

Er zijn nog vier Belgen die goed hun brood verdienen in de Laars. Zo verdient Dennis Praet 1,4 miljoen per jaar en is daarmee de best betaalde speler van Sampdoria. Dries Mertens krijgt zo'n 4 miljoen per jaar bij Napoli, Kevin Mirallas 1,1 bij Fiorentina en Silvio Proto krijgt ook nog 1 miljoen op zijn rekening bijgeschreven. 

Andere grootverdieners in de Serie A zijn Gonzalo Higuain met 9,5 miljoen. Hij is na Ronaldo de duurste.  Nog opvallend: Juventus geeft 219 miljoen aan spelerslonen uit. AC Milaan volgt op grote afstand met 140 miljoen en Inter is derde met 116 miljoen.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties