Duchâtelet haalt ongemeen hard uit naar Moeskroen: "Ik denk niet dat het parket dat grondig onderzocht heeft"

Duchâtelet haalt ongemeen hard uit naar Moeskroen: "Ik denk niet dat het parket dat grondig onderzocht heeft"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roland Duchâtelet zit niet meer in het Belgische voetbal. Hij verkocht zowel Standard als STVV. En dus gaan de registers helemaal open. Volgens hem heeft Moeskroen een aantal matchen 'gekocht' om in eerste klasse te blijven.

In een interview in Knack laat hij toch serieuze insinuaties optekenen. Hij maakt gewag van matchfixing. "Denk even terug aan de laatste matchen van Moeskroen, de vorige seizoenen. Het onderzoek na de klacht van KV Mechelen is gestopt, maar ik denk niet dat het parket de zaak heel grondig heeft onderzocht", klinkt het hard.

Moeskroen ontsnapte de voorbije twee seizoenen telkens op de laatste speeldag. Twee jaar geleden door met 0-2 te winnen van KV Kortrijk, vorig seizoen won Eupen met 4-0 van hen en bleef daardoor in eerste klasse. Twee keer werd er klacht ingediend door Westerlo en KV Mechelen, maar telkens werd de zaak geklasseerd.

Ik drink ook enkel zelf van de kraan, de jeugdspelers bij Charlton gaan daar niet slechter door voetballen

Duchâtelet wil nu al zijn clubs verkopen. "De voetbalbusiness past niet bij me. Te irrationeel. Als je echt geld wilt verliezen, koop dan een voetbalclub."

En over de controverse bij Charlton, waar hij de jeugdspelers geen flessenwater meer geeft. Ik drink zelf alleen van de kraan. Wel, zij krijgen vanaf nu ook water van de kraan. Dorst zullen ze niet lijden, en ze gaan er niet slechter door voetballen. De club maakt te veel verliezen, en dus moet er beter op de centen worden gelet. Bovendien is het een milieuvriendelijke maatregel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties