Welke nieuwkomers in de Jupiler Pro League maakten al een goede of slechte indruk? "Hij lijkt wat op Ruiz" en "Vergelijking met Davinson Sanchez"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties

Spot op nieuwkomers in de Jupiler Pro League Jhon Lucumi (KRC Genk), Giorgi Kvilitaia (AA Gent), Julian Schauerte (Eupen), Goran Milovic (KV Oostende) en Arnaut Danjuma Groeneveld (Club Brugge)

Welke nieuwkomers in de Jupiler Pro League maakten al een goede of slechte indruk? "Hij lijkt wat op Ruiz" en "Vergelijking met Davinson Sanchez"
Foto: © photonews

De Jupiler Pro League is zes wedstrijden ver en we zagen toch wel al een aantal groeibriljanten de kop opsteken. We gingen daarbij ook ten rade bij een scoutingsanalist, die ons vooraf wat tips gaf over welke spelers we in de gaten moesten houden.

Jhon Lucumi (KRC Genk)

Verdediger die zowel centraal als links uit de voeten kan en ondertussen al acht wedstrijden (5 in Europa, 3 in de Jupiler Pro League) helemaal afwerkte. Maakte daarin al een goede indruk.

"Hij wordt door onze scoutingpartner in Colombia reeds vergeleken met Davinson Sanchez van Tottenham. Het zal nog maar de vraag zijn of hij zo’n niveau kan bereiken, maar B-Scouting was alvast onder de indruk van zijn kwaliteiten tijdens de matchen die we bekeken hebben. Sterk in de duels, zowel over de grond als in de lucht. Durft vaak op het randje te spelen en is nog erg jong en heeft een duidelijke progressiemarge. Mocht hij zich kunnen aanpassen aan Europa, dan heeft Genk er opnieuw een goudhaantje bij!", aldus Tom Billen van B-Scouting.

Giorgi Kvilitaia (AA Gent)

Maakte indruk bij de Buffalo's de voorbije weken met twee doelpunten in amper 29 minuten, maar viel opnieuw geblesseerd uit. Een ramp voor de Georgiër én voor Gent zelf. 

Tom Billen: "Ondanks zijn lengte beschikt Kvilitaia over een degelijke versnelling en een solide techniek. Door zijn goed positiespel is hij zeer gevaarlijk in de zestien en dat bewees hij ook met zijn uitstekende statistieken. Als aanvaller scoorde hij zijn meeste doelpunten van dichtbij en is dus erg afhankelijk van de aanvoer vanuit de flanken. Een gevaarlijke sluipschutter."

Arnaut Groeneveld (Club Brugge)

Drie goals, twee assists. Deed met zijn dartele bewegingen op de linkerflank Anthony Limbombé sneller vergeten dan iemand ooit had durven voorspellen.

Tom Billen: "Groeneveld beschikt over een goede (trap)techniek, balbehandeling en passeert eenvoudig zijn tegenstanders. Door zijn techniek en dribbelvaardigheid weet hij zich erg vaak door de verdediging van de tegenstander te manoeuvreren. In dat opzicht doet hij mij wat denken aan Bryan Ruiz qua speelstijl. Ik ben wel benieuwd welke positie Groeneveld zal bekleden in het systeem van Ivan Leko. Bij NEC diende hij zich voornamelijk te focussen op het aanvallende aspect en leverde hij op defensief vlak eerder een geringe bijdrage."

Julian Schauerte (Eupen)

Vier duels al in de tank voor de Oostkantonners, waarin hij ook voor een assist zorgde. Wisselt goede dingen af met minder goede dingen, viel na vier wedstrijden weg naar de bank en zonder hem zorgde Eupen voor 6 op 6. 

Tom Billen was vooraf kritisch: "Schauerte liet op de rechtsachter eerder een matige indruk achter vorig seizoen. Ondanks het feit dat hij het spel goed leest, zal hij in mijn ogen eerder een moeilijk seizoen kennen in de Jupiler Pro League. Zijn gebrek aan (start)snelheid is duidelijk zichtbaar en zal een groot pijnpunt worden in rechtstreekse duels met razendsnelle wingers. Ik geloof eerlijk gezegd niet dat Schauerte een meerwaarde zal blijken voor de Belgische Jupiler Pro League."

Goran Milovic (KV Oostende)

Centrale verdediger die nog geen minuut miste bij Verheyen en meteen belangrijk is geworden, met ook twee doelpunten voor de Kustboys, al valt vooral Wout Faes op in de defensie van Oostende tot op heden. 

Tom Billen: "Erg grote speler. Wint met zijn lengte veel luchtduels en maakt weinig fouten op defensief vlak. Is niet echt wendbaar, maar maakt dit goed door vaak goed positie te kiezen. Speelde in een viermandefensie zowel links centraal als rechts centraal. Soms te onbesuisd op het gebied van uitvoetballen, maar puur op defensief vlak een meerwaarde voor Oostende."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties