Reactie Kan OHL mentaal overeind blijven? "Opnieuw de koppen bij mekaar steken" en "Psychologische stress een zorg"

Kan OHL mentaal overeind blijven? "Opnieuw de koppen bij mekaar steken" en "Psychologische stress een zorg"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de moeilijke momenten toont een ploeg soms pas echt zijn ware gelaat. OH Leuven wordt wat dat betreft wel heel stevig op de proef gesteld. Kunnen de Leuvenaars door de zure appel bijten om er dan weer bovenop te komen? Jellert van Landschoot en Nigel Pearson hebben er zo hun eigen kijk op.

Van Landschoot is zich er maar al te zeer van bewust dat de spelers hun verantwoordelijkheid moeten nemen. "Iedereen moet naar zichzelf kijken. Ieder moet maar naar zijn eigen prestatie zien en die evalueren. We moeten opnieuw de koppen bij mekaar steken", ziet de middenvelder als enige oplossing.

Woorden gevallen

In Tubeke probeerden de spelers bij de rust al mekaar op te peppen. "Er zijn woorden gevallen", gaf van Landschoot toe. Al ging het wel vooral om positieve coaching. "We waren mekaar aan het aanmoedigen. We hebben elkaar vertrouwen gegeven." Het volstond blijkbaar allemaal niet voor van Landschoot & co.

Zijn trainer zag tijdens de wedstrijd ook pijnpunten die duiden op een mentale zwakte bij OHL. "Als je zo vroeg in een match een fout maakt, want het was een onnodige fout van ons, heeft dat altijd invloed. Het zorgt voor een terugval. De angst gaat dan omhoog. Zo'n goal brengt psychologische stress teweeg. Dat is een zorg voor ons", erkent Nigel Pearson.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties