Sterke jeugd van Club Brugge pakt oververdiend punt tegen Dortmund

De U19 van Club Brugge zijn met een goed resultaat aan hun UEFA Youth League-campagne begonnen. In de Champions League voor jonge talenten hielden ze hun leeftijdsgenoten van Borussia Dortmund op een gelijkspel.

En dat is wel degelijk een straf resultaat, want de jeugdwerking van Dortmund wordt gezien als één van de beste - zij het niet de beste - van Duitsland. Nochtans kwam Club al vroeg op achterstand. Na 26 minuten bracht Aydinel de bezoekers op voorsprong, nadat De Ketelaere aan de overkant een goeie kans gemist had.

Aanvaller Ngonge was de bedrijvigste man bij blauw-zwart en had net voor de rust nog een grote kans na een prachtige actie. Club ging in de tweede helft nog meer aandringen en werd daarvoor beloond. Niet toevallig Ngonge kopte de 1-1 tegen de netten. Club had via Ugur en Ngonge nog een paar grote kansen om te winnen, maar het bleef steken op een gelijkspel.