Club Brugge-coryfee diep onder de indruk: "Het beste wat ze de voorbije vijftien jaar in Europees verband lieten zien"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 92 reacties

Leo Van Der Elst vol lof over prestatie van Club Brugge tegen Borussia Dortmund

Club Brugge-coryfee diep onder de indruk: "Het beste wat ze de voorbije vijftien jaar in Europees verband lieten zien"
Foto: © photonews

Bijna had Club Brugge een resultaat om u tegen te zeggen beet. "Tot die verdomde minuut 85", baalt icoon Leo Van Der Elst een dag na het nipte verlies tegen Borussia Dortmund.

"In de eerste helft zag ik het beste Club Brugge dat ik de voorbije vijftien jaar in Europees verband heb gezien", vertelt Van Der Elst in gesprek met Voetbalkrant.com. "Veel druk naar voren, tegen een gerenommeerde Europese tegenstander. Het was mooi om naar te kijken."

Ik verwachtte wel dat Club iets zou laten zien

Ivan Leko koos voor een gedurfde aanpak. "Ik ken het huis en de coach een beetje, en had wel verwacht dat Club van plan was om iets te laten zien. Zo hebben we de ploeg onder Leko leren kennen. De 3-5-2-formatie met veel infiltrerende mensen kwam er goed uit."

Ook na rust leek er voor blauw-zwart geen vuiltje aan de lucht. "Je weet dat je dat tempo geen 90 minuten kan volhouden, maar Club had de match nog steeds onder controle. Tot die verdomde minuut 85... Een serieuze domper."

Als je je kan meten met een club als Dortmund, ben je nergens kansloos"

Van Der Elst ziet dit Club niet zoals twee seizoenen geleden met een 0 op 18 eindigen. "Dit team staat verder dan toen. Er is kwaliteit bijgekomen en de belangrijke spelers zijn twee jaar ouder. De verplaatsing naar Atlético Madrid is nu geen cadeau, maar waarom niet? Als je je kan meten met een club als Dortmund, ben je nergens kansloos."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 1/8 Finales (H)

Nieuwste reacties