Edmilson leeft als god in Qatar: "Ik snap niet goed dat mensen kritiek hebben op mijn beslissing"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Edmilson leeft als god in Qatar: "Ik snap niet goed dat mensen kritiek hebben op mijn beslissing"
Foto: © photonews

Junior Edmilson was samen met Mehdi Carcela dé beslissende factor in de uitstekende play-offs van Standard vorig seizoen. Hij stond zelfs dicht bij de Rode Duivels, maar trok uiteindelijk naar Qatar. Een opmerkelijke keuze.

"Ik snap niet goed dat er mensen zijn die kritiek hebben op mijn beslissing om hier te komen voetballen. Ik denk niet dat zij het voorstel van Al Duhail zelf zouden geweigerd hebben. Qatar is magnifique. Ik kom hier niets tekort", aldus Edmilson in Het Laatste Nieuws.

"Sinds kort woon ik in een supergroot penthouse van 560 vierkante meter op The Pearl - een kunstmatig eiland - waar de meeste spelers wonen. We hebben zelfs een privéstrand. Er is een Braziliaans restaurant, er zijn veel buitenlandse winkels..."

Wij spelen top vijf in België, daar ben ik van overtuigd

-Junior Edmilson

De Rode Duivels, dat is wellicht verleden tijd nu. "Goh, ik had er vooraf over gepraat met mijn makelaar en mijn familie. Ik moet eerlijk zijn: ik heb puur aan mezelf gedacht, niet aan de Rode Duivels toen ik voor Al Duhail tekende. Natuurlijk is het een droom om voor de nationale ploeg te spelen. Misschien had ik net als Trossard of Vanaken ook kans gemaakt op een selectie, als ik was gebleven, ja. Maar ik gun het hen."

Hij heeft een hoge pet op van het niveau in Qatar. "Het is hier niet gemakkelijk voetballen zoals iedereen denkt. Het niveau is goed. In België wordt de focus gelegd op kracht en fysiek, in Qatar op techniek. Als we met deze ploeg een Europese voorbereiding zouden doen, spelen we top vijf in België - ik ben daarvan overtuigd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties