Ferrera: "Na Mandel zag ik dezelfde blik in de ogen van de spelers als voor mijn ontslag bij Mechelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Beveren
| 3 reacties
Ferrera: "Na Mandel zag ik dezelfde blik in de ogen van de spelers als voor mijn ontslag bij Mechelen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yannick Ferrera ging met Waasland-Beveren verrassend uit de Beker van België tegen Mandel United. De coach geeft aan hoe hij zijn spelers opnieuw klaar kreeg voor de belangrijke wedstrijd tegen Moeskroen van zaterdag.

"Hoe we de knop omdraaien? Lager dan dit kan niet, er is maar één weg nu, naar boven. We willen alle neuzen in dezelfde richting, dat heb ik ook in de kleedkamer gezegd. Iedereen was beschaamd, ik, de spelers, iedereen. Het was niet het moment om op het bord te slaan", aldus Yannick Ferrera op zijn persconferentie.

Hij predikt rust en wil vooral nervositeit en stress vermijden. "Ik ben zelf rustig geweest naar de spelers toe. We weten waar we naartoe willen. Nervositeit van mijn kant zal daarbij niet helpen. We moeten ons afzonderen van wat er buiten de lijnen gebeurt."

Herkenning

Hij herkende iets, toen hij de spelers na Mandel in de ogen keek. "Ik zag dezelfde blik als na de laatste match voor mijn ontslag bij KV Mechelen vorig seizoen. Toen hadden we op Eupen met 4-1 verloren. Toen zag ik een beetje wanhoop in de ogen van de spelers. Iets als: “we weten het niet meer trainer." Ik zag ook dat de spelers het toen begrepen hadden dat het anders moest, maar ik heb het niet kunnen bewijzen."

Deze keer krijgt hij wel nog die wedstrijd tegen Moeskroen. "Nu krijg ik wel die kans. Ik zie dat de spelers het nu ook begrepen hebben. We gaan er alles aan doen om iedereen mee te nemen naar die overwinning."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties