KV Mechelen deelt een flinke oplawaai uit aan onmachtig OHL en nestelt zich voor het eerst aan kop in 1B
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Mechelen
| 52 reacties

KV Mechelen wint met ruime cijfers tegen OHL en is de nieuwe leider in 1B

KV Mechelen deelt een flinke oplawaai uit aan onmachtig OHL en nestelt zich voor het eerst aan kop in 1B

KV Mechelen heeft de matige start van het seizoen helemaal doorgespoeld met een glansrijke 9 op 9. OHL had in het AFAS stadion niks in de pap te brokken en ging voor de vierde keer op rij onderuit. Het werd een droge 3-0.

Er hingen al enkele weken onweerswolken boven den Dreef in Leuven. De laatste zege van OHL dateerde al van de 2e speeldag op het veld van Union. Een verplaatsing naar een KV Mechelen in vorm is dan ook geen cadeautje. Dat werd na ruim 90 minuten voetballen meer dan duidelijk. De ploeg van Wouter Vrancken klopte Antwerp in de beker en deed dankzij een 6 op 6 opnieuw mee voor de eerste periodetitel.

Onmachtig OHL

De beste start kwam ook van de thuisploeg, met Togui in een hoofdrol. Eerst kon de Ivoriaan iets tussen een voorzet en schot niet in doel lopen, daarna bracht Thamsatchanan redding. OHL was niet bij machte om daar iets tegenover te zetten. De Leuvenaars verloren de duels en konden geen vloeiende combinaties op de mat toveren.

Nog steeds in hetzelfde bedje ziek, dus, want de malaise werd nog wat groter. Na een leuke één-twee tussen Engvall en Schoofs werkte die laatste beheerst af. De Mechelaars kwamen verdiend op voorsprong, maar namen daar geen genoegen mee. Kaya stuurde enkele minuten later Engvall diep en die stak het mes nog wat dieper in de Leuvense wonde, 2-0. 

2-0 bij de rust

Storm vergat zijn ex-club nog voor de pauze de doodsteek te geven. De hand van Thamsatchanan bracht redding op zijn stiftertje. De Thaise nummer één hield in het slot van de eerste periode Mera van de 3-0 en de thuisploeg vergat nog enkele counters uit te spelen.

Laforge stuurde 22 spelers de kleedkamers in om te gaan rusten, maar één pion bleef werkloos: thuisdoelman Verrips, die werkelijk geen bal moest pakken in 45 rampzalige minuten van Leuvense makelij. 

OHL nergens

Pearson greep in en bracht Maertens en Hirst voor Kehli en een bleke Kostovski. De Mechelse motor draaide op volle toeren en na een reeks hoekschoppen kwam na de pauze ook de 3-0 snel op het scorebord. Mera bediende Togui en die liet Thamsatchanan van dichtbij geen schijn van kans.

Pearson zag met met lede ogen aan hoe zijn team er voor de zoveelste keer dit seizoen niets van bakte. Al zorgde invaller Hirst zowaar wel voor een schot tussen de palen. Mechelen vond het welletjes en nam de voet van het gaspedaal. Hirst kopte slim door tot bij Dequevy, maar de thuisploeg kon rekenen op een attente Verrips. 

Malinwa leider in 1B

Aan de overkant hield Thamsatchanan Van Cleemput, invaller Matthys en Togui dan weer van een doelpunt. Maar het werd dus opnieuw een avondje om snel te vergeten voor OHL. 'Pearson out', weergalmde meerdere keren uit het bezoekende supportersvak. 

Dankzij de zege springt KV Mechelen voorlopig over Westerlo en Union naar de leidersplek in 1B. Die twee ploegen nemen het zondag tegen elkaar op en kunnen mits winst opnieuw over de Mechelaars springen. Bij OHL is de malaise nog wat groter geworden met slechts 6 punten uit 9 wedstrijden. Heeft Pearson nog krediet over? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

 Promotion Play-offs - Finale (T) Betfirst
OH Leuven OH Leuven 02/08 Beerschot Beerschot

Nieuwste reacties