"Ik zit in de vorm van mijn leven": Samatta (Genk) heeft groot gelijk, zijn doelpuntenproductie en progressie is waanzinnig

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 2 reacties
"Ik zit in de vorm van mijn leven": Samatta (Genk) heeft groot gelijk, zijn doelpuntenproductie en progressie is waanzinnig
Foto: © photonews

Ally Mbwana Samatta, a man on fire! De Genkse spits beleeft hoogdagen in het blauw of gisteren nog wit en met zijn fantastische statistieken zakken de vele scouts tegenwoordig ook voor hem af naar de Luminus Arena.

De 25-jarige Tanzaniaan is gedoopt tot 'Mister Europe' met zijn negen goals in acht EL-matchen. "Het is een prettig gevoel dat ik mij zo aan heel Europa kan tonen. Ik zit in de vorm van mijn leven, al heb ik dat vooral te danken aan de spelers rond mij. Zij maken mij groot", zei hij nog na zijn tweeklapper in Turkije.

Ook in de Jupiler Pro League - waar Genk zoals u weet de fiere leider is - zit hij al aan zeven goals en een assist. Bijgedragen aan achttien goals in evenveel matchen, dat begint stilaan gekke proporties aan te nemen en we zijn nog maar drie maanden ver in het seizoen. 

We nemen de statistieken van zijn vorige seizoenen in het Genkse shirt er even bij en je zou aan de hand van die laatste balkjes niet zeggen dat het om een periode van amper drie maanden gaat. Enkel twee jaar geleden scoorde Samatta meer, maar toen speelde hij ook 59 wedstrijden.

De grote vooruitgang zie je pas echt in zijn gemiddelde doelpuntenproductie. Een voet in exact één goal per match, dat doen er hem absoluut niet veel na. Momenteel één van de beste spitsen van België?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties